Petrom părăsește ROPEPCA – surse

OMV Petrom a luat decizia să iasă din ROPEPCA, Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră, potrivit unor surse din piață.

OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră românească, va părăsi oficial ROPEPCA în viitorul apropiat, potrivit surselor noastre. Nu se cunoaște cu exactitate motivul – tot ce am putut afla este că Petrom nu ar fi multumuit de prestația din ultimul timp a asociației.

ROPEPCA a fost fondată în 2012, având scopul de a consolida imaginea sectorului onshore upstream din România și de a îmbunătăți relația și comunicarea acesteia cu autoritățile guvernamentale, regionale și locale, cu agențiile naționale și cu publicul general.

În prezent, membrii ROPEPCA dețin cea mai mare parte a acordurilor de concesiune petrolieră pentru perimetrele de dezvoltare și producție onshore din România, potrivit propriei descrieri. Printre membrii ROPEPCA sunt, alături de Petrom, NIS, Stratum, Amromco, Hunt Oil, Panfora, AIK Energy, Expert Petroleum, Mazarine Energy, Fora Oil and Gas.

Petrom mai este membră și a Federației Patronale de Petrol și Gaze (FPPG), o altă asociație patronală a industriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *