Petrom lansează un proiect de dezvoltare a competențelor digitale pentru angajați

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, anunță lansarea unui proiect de dezvoltare a competentelor digitale ale angajaților, „Digital Training Skill”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European și se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu anul acesta, potrivit unui comunicat al companiei.

Valoarea totală a proiectului se ridică la circa 2 milioane de lei.

Programul „Digital Training Skills” se bazează pe trei piloni: adoptarea tehnologiilor digitale, promovarea unei culturi pentru schimbare și adoptarea competențelor digitale IT globale.

Cursurile de pregătire vor avea ca scop formarea de competențe avansate în domeniile sistemelor energetice de monitorizare și informație, securității cibernetice a infrastructurii critice și știința datelor.Peste 300 de angajați vor beneficia de programul de pregătire. Dintre aceștia, circa 25% vor fi femei, iar minim 5% vor fi angajați cu vârste cuprinse între 54 și 65 de ani.

La finalul activităților de formare se vor acorda diplome și/sau certificate de participare în urma unui proces de evaluare organizat de solicitant.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

„Transformarea digitală a OMV Petrom este un proces care se bazează atât pe implementarea de noi tehnologii, cât și pe crearea unei culturi și a unei mentalități digitale în rândul angajaților. Această abordare, orientată spre inovație și agilitate, susține compania să se adapteze la evoluțiile de la nivel global prin care trece sectorul energetic”, a declarant Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii Septembrie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *