Petrom inventează happy hours la benzinărie: reducere de preţ în fiecare zi, dacă alimentaţi între anumite ore

OMV Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor vine cu o promoţie inedită, prin care oferă o reducere de preţ la benzină, celor care alimentează dimineaţa şi seara, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii.

OMV Petrom extinde promoţia sa, prin care oferea reduceri la carburanţi oricui alimenta în week-end, şi la zilele lucrătoare. Compania a lansat promoţia „Happy Hours la Petrom”, prin care clienţii care alimenteză cu benzină în fiecare zi lucrătoare a săptămânii în benzinăriile Petrom, două ore dimineaţa şi două ore seara, primesc o reducere de 5 bani pe litru.

În Bucureşti, orele cu reducere de preţ la benzină sunt 07-09 şi 18-20, iar în ţară 07-09 şi 17-19. Reducerea este valabilă atât pentru benzina standard, cât şi pentru sortimentul premium, care la Petrom se numeşte Extra 99.

Promoţia a început în data de 17 septembrie, se derulează timp de două luni de zile, şi este valabilă în 37 de staţii Petrom din Bucureşti şi în 113 staţii din ţară. Puteţi vedea lista cu staţii pe pagina web a campaniei.

Promoţia este de natură să impulsioneze vânzările de carburanţi care au înregistrat în acest an o creştere anemică, deşi avem mai multe maşini pe străzi iar veniturile au crescut. Cererea de carburanţi în sistemul de vânzare retail a crescut cu doar 1,8% în România în prima jumătate a anului, potrivit datelor prezentate de OMV Petrom, iar pe acest segment, compania petrolieră a vândut prin benzinării un milion de tone de carburanţi, în creştere cu doar 2% faţă de primele şase luni ale anului trecut. Explicaţia ţine de creşterea preţurilor, care a urmat creşterea cotaţiilor la produsele petroliere şi mai ales de comportamentul transportatorilor, care aleg să alimenteze pe unele pieţe externe, unde preţurile sunt mai mici, dacă acest lucru este posibil.
Pe de altă parte, promoţia este doar la benzină pentru că rafinăriile româneşti încă produc în exces acest carburant în comparaţie cu cererea pieţei româneşti, dominată de motorină.

În România se consumă aproximativ 5 miliarde de litri de carburanţi anual, iar principalele companii de pe această piaţă sunt, în ordine, OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil şi Mol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *