Petrom intenționează să preia rețeaua de benzinării Art Petrol. Concurența analizează tranzacția

După mai mulți ani în care nu a anunțat vreo achiziție în vederea extinderii rețelei de distribuție a carburanților, liderul pieței, OMV Petrom, intenționează să achiziționeze rețeaua de stații Art Petrol, care cuprinde opt benzinării în zona Munteniei. Consiliul Concurenței analizează tranzacția.

“Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care OMV Petrom Marketing SRL preia stațiile de distribuție carburanți deținute de compania Art Petrol SRL”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

Parte a segmentului Downstream Oil din cadrul grupului OMV Petrom, OMV Petrom Marketing opera, la sfârşitul anului 2018, o reţea de 794 de stații de distribuție pe piața regională a carburanților, sub două mărci, OMV și Petrom, acoperind România (564 de stații), Republica Moldova, Bulgaria și Serbia și oferind o gamă completă de produse și servicii. De asemenea, OMV Petrom Marketing activează și pe segmentul vânzărilor cu ridicata de produse petroliere, deservind o gamă largă de clienţi industriali.

Art Petrol SRL deţine opt staţii de distribuţie localizate în București și în județele Ilfov, Ialomița, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Argeș.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Potrivit unor informații publicate de Energy Report acum șase ani, firma rusă Artoil a intrat pe plan local în 2012, sub numele de Art Petrol Service, firmă cu sediu în Bragadiru, lângă Bucureşti. Compania era controlată, la acea vreme,  de miliardarul Rishat Safin, unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi, care a activat ca director în cadrul gigantului Lukoil. Familia Safin este de altfel fondatoare a companiei petroliere Lukoil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *