Petrom instalează 40 de stații de încăcare a mașinilor electrice, în rețeaua de benzinării Petrom și OMV, în parteneriat cu Renovatio

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, împreună cu Renovatio, operatorul celei mai mari rețele de stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice din România, vor instala, până la sfârșitul anului 2022, cel puțin 40 de stații de reîncărcare rapidă și ultra rapidă în stațiile OMV și Petrom din România, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

Toate locațiile vor avea cel puțin o stație de reîncărcare cu o putere de minim 50kW, iar cel puțin 20 dintre acestea vor avea stații de reîncărcare cu o putere instalată de 350 de kW. Acestea din urmă vor forma cea mai extinsă rețea de stații de reîncărcare ultra rapidă din România.

„Mobilitatea electrică este un proiect pe termen lung și vine în întâmpinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. În ultima perioadă, vedem că din ce în ce mai mulți români optează pentru autovehicule electrice și hibride. Chiar dacă în România, în prezent, numărul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrică să devină o opțiune pe scară largă, în special pe distanțe scurte. Iar noi ne pregătim să asigurăm, în următorii ani, infrastructura necesară pentru diverse opțiuni de mobilitat.”, a declarat în comunicat

„Sustenabilitatea este conceptul care stă la baza activității Renovatio fie că vorbim de proiecte de energie regenerabilă, furnizarea de energie verde către clienții noștri sau serviciile de încărcare pentru vehiculele electrice. Credem în mobilitatea electrică și dezvoltăm infrastructura de stații de încărcare rapidă la nivel național. Am construit rețeaua e-charge pentru clienții care își desfășoară activitatea într-un ritm alert, pentru care timpii reduși de încărcare și proximitatea stațiilor sunt o nevoie cotidiană. În acest fel, ne aducem contribuția la obiectivul strategic european de reducere al emisiilor de carbon la care a aderat și țara noastră”, a spus și Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio.

Un ciclu de reîncărcare a bateriei unui autovehicul electric variază în funcție de configurația bateriei și de compatibilitățile tehnologice ale autovehiculului cu soluția de încărcare. Ținta acestor puncte de realimentare este de a permite conducătorilor vehiculelor electrice sa fie înapoi la drum în mai puțin de 20 de minute. Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât și în zone urbane.

În urmă cu patru ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat prima stație de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, într-o stație de distribuție carburanți OMV. În anul 2020, OMV Petrom a anunțat că va instala, până la finalul anului 2021, alte 40 de stații de reîncărcare în stații de distribuție OMV și Petrom din România și Bulgaria.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lui martie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

 

Renovatio este o companie tânără și dinamică, dezvoltată din pasiunea pentru sustenabilitate, energia din surse regenerabile și dezvoltarea durabilă.

Încă din 2015, unul dintre obiectivele principale l-a constituit implementarea, la nivel național, a infrastructurii de combustibili alternativi. Renovatio a fost prima companie care a investit masiv în dezvoltarea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice, Renovatio e-charge fiind astăzi cea mai mare rețea din România cu peste 270 de puncte de încărcare dintre care 120 oferă încărcare rapidă și ultra-rapidă.Rețeaua e-charge acoperă peste 2500km din coridoarele principale de transport din România precum și marile aglomerări urbane. Soluțiile de e-roaming implementate vor deschide accesul atât către rețele partenere din țară cât și regionale (Ungaria, Croația, Bulgaria, etc.).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *