Petrom finanțează cu 3,2 mil. euro plantarea de copaci în acest an. Vor apărea 26 de păduri urbane

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din Sud-Estul Europei, continuă proiectul„România plantează pentru mâine” , arată compania într-un comunicat de presă.

Pentru 2024 se pregătește plantarea a 25 de păduri urbane în 14 orașe. În paralel, vor continua acțiunile de plantare în zonele care au nevoie de intervenție, atât în urban,cât și în rural. În total, se estimează ca vor fi plantați cu ajutorul asociațiilor partenere și al voluntarilorpeste 560 de mii de puieți. Bugetul pentru acest an se ridică la 3,2 milioane de euro.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat proiectului „Romaniaplantează pentru mâine”, asociații partenere și voluntari. Împreună suntem mai aproape de obiectivul nostru de a planta 1 milion de copaci în orașe, în perioada 2023-2025, pentru a crea sau extinde zoneleverzi atât de necesare acestor comunități. Acest proiect beneficiază de experiența dobândită în timp de<<România plantează pentru mâine>> și dovedește că, atunci când lucrăm împreună pentru un scopcomun, putem avea rezultate impresionante.”

După implementarea cu succes a conceptului de păduri urbane în 2023, proiectul ”România plantează pentru mâine” se extinde în mai multe localități pentru crearea de păduri miniaturale urbane. O astfel de pădure miniaturală urbană are rolul de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul, de a crește biodiversitateași de a diminua efectul de seră.

Anul acesta vor avea loc plantări în 14 orașe, printre care București, Constanta, Ploiești, Alexandria și Târgu Jiu. În același timp, plantările din mediul rural vor continua, în zonele care au nevoie de intervenție. Numărul total al puieților care urmează să fie plantați în zonele urbane și rurale anul acesta este estimat la peste 560 de mii.

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Lansat în 2020, “România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România: aproape 12 milioane de euro pentru perioada 2020-2024. De la debutul proiectului, s-au plantat peste 2.800.000 de puieți. Mai mult de 22.000 de voluntari s-au alăturat acestui

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care, la sfârșitul anului 2023, acționarii români dețin peste 43% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 22,5% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 5,6% sunt deținute de alți investitori străini.

Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *