Petrom donează 200.000 de euro pentru susținerea pregătirii a 25 de gimnaste

OMV Petrom prelungește parteneriatul cu Fundația Casa Campionilor pentru următorii doi ani și sprijină cu 200.000 de euro continuarea proiectului „Țară, țară, vrem campioane!”, arată compania petrolieră într-un comunicat.

Prin acest program, OMV Petrom susține pregătirea a douăzeci și cinci de gimnaste care se antrenează la Centrele Naţionale Olimpice pentru Juniori din Deva, Constanța și Bucureşti, ele provenind de la cinci cluburi sportive: Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Farul Constanța și CSS 1 Constanța.

Finanțarea OMV Petrom va asigura condiții optime de pregătire pentru tinerele sportive: echipamente și materiale sportive necesare pentru antrenamentele zilnice, recuperare și sprijin pentru participarea la cantonamente și la competiții naționale și internaționale. De asemenea, antrenorii implicați în acest proiect vor beneficia de cursuri de formare.

„Performanțele din gimnastica românească trezesc mândrie și au purtat numele României în toate colțurile lumii. Gimnastica este un sport foarte iubit de români, cu o istorie impresionanta si un viitor promițător. Vrem să sprijinim eforturile de a forma viitoarele campioane, cu care România să se mândrească”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Proiectul „Țară, țară, vrem campioane!” a început în 2014, la inițiativa antrenorilor recunoscuți internațional, Mariana Bitang și Octavian Bellu, cu susținerea OMV Petrom. Până in prezent, compania a alocat peste 2 milioane euro pentru finanţarea proiectului și a lotului feminin de gimnastică. Obiectivul proiectului este de a relansa gimnastica feminină românească.

„Acest proiect a fost și este foarte important pentru gimnastica românească deoarece a permis să se investească acolo unde, din nefericire, nimeni nu investește și anume „ la bază”, în selecție și în primii ani de activitate. Sperăm să regăsim o parte dintre aceste gimnaste, peste câțiva ani, în echipa care va reprezenta România la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene și Jocurile Olimpice 2024 și evident că le dorim cu toții să obțină cât mai multe medalii. Dar ca să ajungă acolo, gimnastele au nevoie de suport financiar continuu, de standarde înalte de pregătire, de antrenori dedicați și de sănătate”, a declarat Octavian Bellu.

Despre „Țară, țară, vrem campioane!”

Proiectul a debutat in 2014 cu o amplă preselecție organizată la nivel național, la care au participat peste 10.000 de copii. Programul de pregătire a pornit cu 200 de copii în toamna anului 2014 și, în prezent, după mai multe etape de selecție au rămas în proiect 25 de tinere talente.

În ultimii 2 ani, sportivele din cadrul programului au reușit să câștige peste 100 de medalii la campionatele naționale și 68 de medalii la concursurile internaționale. După șase ani de pregătire, echipa României de gimnastică a reușit să câștige cele mai multe medalii la Campionatul European pentru junioare, desfășurat în decembrie 2020, în localitatea Mersin, din Turcia. Sportivele din cadrul proiectului „Țară, țară, vrem campioane!” au câștigat medalia de aur la concursul pe echipe iar, Ana Maria Bărbosu a obținut cinci medalii de aur în finalele pe aparate la bârnă, sol, paralele, sărituri și individual compus, Maria Ceplinschi a cucerit două medalii de argint la individual compus și la sol, iar Andreea Preda a luat medalia de bronz la bârnă.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârșitul anului 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *