Petrom demarează o amplă campanie de plantare: 70.000 de copaci, în luna noiembrie

Petrom demarează, în această toamnă, o amplă campanie de plantare – „România plantează pentru mâine”. Campania se desfășoară în 7 județe din țară, în parteneriat cu 7 ONG-uri de mediu. În noiembrie, angajații companiei, alături de alți voluntari, vor planta 70.000 de copaci pe o suprafață de 13,5 hectare, arată compania, într-un comunicat.

“Începând din 2008, OMV Petrom este unul dintre cei mai mari promotori privați ai acțiunilor de plantare, cu peste 700.000 de copaci plantați pe o suprafață de 140 de hectare până în prezent. Pădurile au un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon (CO2) din atmosferă, de aceea plantarea copacilor ca mod de protejare și păstrare a pădurilor este o soluție cheie bazată pe natură, pentru a preîntâmpina riscurile ce survin în urma schimbărilor climatice. OMV Petrom își propune să continue campaniile de plantare și în următorii 3 ani”, arată compania.

Acțiunile de plantare se vor derula în parteneriat 7 ONG-uri: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Pădurea Copiilor, Plantăm Fapte Bune în România, Viitor Plus, Pro Eco Tur și Parcul Natural Văcărești. De

asemenea, acestea vor asigura mentenanța zonelor plantate în următorii 2-3 ani.

Cele 8 plantări vor avea loc după cum urmează:

– 2 noiembrie: Corbu (Constanța) și Bistreț (Dolj)

– 16 noiembrie: Vânătorii Mici (Giurgiu), Grindu (Ialomița) și Parcul Văcărești (București)

– 23 noiembrie: Mârșani (Dolj) și Tinosu (Prahova)

– 30 noiembrie: Videle (Teleorman)

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone annual şi operează o centrală electrică de înaltă eficientă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi țările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lui septembrie 2019, sub două branduri, OMV și Petrom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *