Petrom contribuie cu 1,5 milioane de euro, pentru al doilea an, la cea mai mare campanie de împădurire cu finanțare privată

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, continuă cea mai mare inițiativă de împădurire, finanțată din fonduri private, din România, potrivit unui comunicat al companiei.

Campania a fost demarată în 2020 cu obiectivul de a planta 1,5 milioane de puieți până la sfârșitul anului 2022. Se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și șase ONG-uri de mediu.

În cel de-al doilea an al „România plantează pentru mâine”, 500.000 de puieți vor fi plantați pe 107 hectare, în 28 de locații din 14 județe. Acțiunile de împădurire vor începe în martie și vor fi împărțite în două sezoane – primăvara și toamna.

Acțiunile de împădurire se derulează cu sprijinul a șase organizații non-guvernamentale, recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor oferă sprijin prin specialiști în silvicultură și expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare.

„Suntem o companie responsabilă și depunem toate eforturile pentru a ne reduce impactul asupra mediului, în toate aspectele business-ului nostru. Totodată, ne implicăm activ în comunități și sprijinim proiectele care contribuie la protejarea ecosistemelor și adaptarea la schimbările climatice. Campania “România plantează pentru mâine” continuă lunga noastră tradiție a acestui tip de proiecte. Prin amploarea proiectului – aceasta este cea mai mare inițiativă privată de împădurire din România – și prin numărul de parteneri implicați, se creează, de asemenea, contextul pentru o colaborare sporită, idei noi și un apel mai puternic la acțiuni pentru protejarea mediului la nivelul societății”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Două noi proiecte vor face parte, anul acesta din „România plantează pentru mâine”. Vor fi create păduri urbane în Moinești, Urziceni și Buftea. Rolul acestor păduri urbane este de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a crește biodiversitatea. Al doilea proiect este Pădurea Educațională, unde elevii din mai multe școli din județul Prahova vor face excursii la Tinosu pentru a afla despre ecosistemul forestier.

„România plantează pentru mâine” a debutat în 2020 și se derulează pe o perioada de 3 ani, având ca obiectiv plantarea a 1,5 milioane de puieți. OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro. În primul an al campaniei, au fost plantați peste 550.000 de puieți, pe o suprafață de peste 120 de hectare.

Campaniile desfășurate de-a lungul timpului au beneficiat de sprijinul angajaților și a peste 3.000 de voluntari, care au ales să contribuie civic pentru a proteja și a crește pădurile din România.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârșitul anului 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *