Petrom continua programul de învățământ profesional dual „Școala Petroliștilor” în 2021. 84 de locuri disponibile, burse de până la 900 de lei pe lună

OMV Petrom continuă programul de învățământ profesional “Școala Petroliștilor cu cele trei clase cu specializarea Operator sonde în trei licee partenere: Liceul Tehnologic “Astra Pitești”, Colegiul Tehnic “Grigore Cobălcescu” Moinești și Liceul Tehnologic  “Voievodul Mircea” Târgoviște, potrivit unui comunicat al companiei.

Elevii care își doresc să se specializeze în acest domeniu se pot înscrie până la data de 14 iulie pentru unul dintre cele 84 de locuri disponibile.

Școala Petroliștilor în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 ani până la data de 1 septembrie 2021.

Odată admiși în program, viitorii elevi vor beneficia de pregătire profesională în domeniul de operator sonde, suporturi de curs actualizate și stagii de practică în cadrul companiei OMV Petrom. În plus, OMV Petrom va dota laboratoarele celor trei licee, astfel încât elevii să aibă acces la o bază de educație modernă și aplicată.

Pe parcursul pregătirii, fiecare elev va beneficia de o bursă în valoare de 200 de lei acordată de statul român și de o bursă suplimentară acordată de OMV Petrom, de până la 700 de lei pe lună, în funcție de performanța școlară. La finalizarea celor trei ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi o calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei OMV Petrom.

Până în prezent, Școala Petroliștilor a pregătit două generații de meseriași calificați pentru operator sondă și operator la extracția, transportarea, tratarea și distribuția gazelor și a susținut renovarea sălilor de curs din liceele partenere, precum și dotarea laboratoarelor cu tehnologii și echipamente de actualitate.

De asemenea, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, OMV Petrom a dezvoltat o programă școlară actualizată, care vine în sprijinul profesorilor și elevilor. Cunoștințele și abilitățile dobândite de elevi permit angajarea imediata si asigura o baza solida pentru dezvoltarea ulterioara, astfel încât să corespundă nevoilor industriei energetice, pe termen lung.

În prezent, 57 de absolvenți ai programului Școala Petroliștilor sunt angajați OMV Petrom.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lui martie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *