Petrom continuă campania de plantare de copaci în România: jumătate de milion de arbori plantați doar în 2023

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, își continuă campania de plantare de copaci din cadrul proiectului „România plantează pentru mâine”, potrivit unui comunicat de presă

Campania de plantare de toamnă are un buget de 1,5 milioane euro, dintr-un total de 3 milioane euro pentru acest an. Astfel, proiectul va ajunge la peste 500.000 de arbori plantați pe circa 100 hectare, în aproape toată țara in 2023.

„Proiectul nostru „România plantează pentru mâine” a contribuit, de la startul lui in 2020, la strategia noastră de a construi un viitor durabil pentru comunități și societate în ansamblu. Suntem mândri că am putut planta peste 2 milioane de copaci de la începutul acestui program. Este un număr cu adevărat impresionant, pe care l-am putut realiza doar cu eforturile voluntarilor noștri dedicați și cu sprijinul autorităților și partenerilor noștri ONG, cărora le mulțumesc călduros”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

„România plantează pentru mâine” este cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din surse private din România, cu un buget total de aproape 9 milioane euro pe întreaga durata a programului, respectiv patru ani. Între 2020 și 2023, 20.000 de voluntari au plantat peste 500 de hectare în cadrul a 90 de evenimente.

Doar în 2023, cu un buget de peste 3 milioane euro, proiectul „România plantează pentru mâine” se concentrează în principal pe crearea de păduri urbane în miniatură, apropiind natura de locul în care locuiesc și muncesc oamenii.

Pădurile urbane în miniatură sunt concepute pentru a crește calitatea vieții în zonele urbane aglomerate prin îmbunătățirea calității aerului, reducerea zgomotului, creșterea biodiversității și reducerea temperaturilor în zonele în care sunt create.

Acest concept inovator a fost introdus în România de OMV Petrom și a fost implementat cu succes în 9 orașe: Moinești, București, Giurgiu, Buftea, Amara, Târgu Ocna, Constanța, Slobozia și Urziceni.

În același timp, continuă plantările în zonele rurale, în special în zonele în care intervenția este foarte necesară pentru a limita eroziunea terenurilor si pentru a crea perdelele de copaci etc.

Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile lor la protecția mediului în România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus, precum și Asociația Parcul Natural Văcărești.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care acționarii români dețin peste 42% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 21,7% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 6,4% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *