Petrom anunță prima stație de gaz natural lichefiat (GNL) și comprimat (GNC) din România, parteneriat cu Vulcangas

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a încheiat un parteneriat cu Vulcangas România pentru deschiderea de stații de alimentare cu gaz natural comprimat și lichefiat, potrivit unui comunicat de presă.

Prima dintre aceste stații se estimează că va fi operațională în anul 2025 și va fi instalată în stația Petrom din localitatea Chitila Sat, județul Ilfov Această stație este destinată atât transportului ușor de mărfuri, cât și autocamioanelor pentru transport greu.

Următoarele stații vor fi instalate în funcție de evoluția cererii de GNL și GNC în România.

“Prin acest parteneriat continuăm diversificarea ofertei pentru mobilitate pentru transportul de marfă pe distanțe medii și lungi, susținând dezvoltarea pieței de GNL și GNC. Gazul natural poate fi o opțiune viabilă pentru tranziția către un transport mai curat”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing.

„Apreciem colaborarea cu OMV Petrom pentru a aduce expertiza și experiența noastră în furnizarea de soluții de gaz natural lichefiat și gaz natural comprimat pe piața românească. Concentrarea noastră pe inovație, dezvoltare durabilă și servicii bazate pe calitate și siguranță pentru toți clienții noștri ne face să împărtășim aceleași valori cu partenerul nostru OMV Petrom. Având toate aceste instrumente și valori comune la îndemână putem deveni împreună actori importanți pe piața românească de gaz natural lichefiat și gaz natural comprimat”, spune și Costantino Amadei, administrator Vulcangas România.

Transportul de marfă pe bază de GNL/CNG generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon cu aproximativ 15% mai redusă, emisii de oxizi de sulf cu 50% mai puține și aproape nu generează emisii de particule grele. Un camion alimentat cu GNL/CNG poate beneficia de o autonomie de până la 1.600 de kilometri, arată Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 43 milioane bep în 2022. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Vulcangas România este subsidiară a Società Italiana Gas Liquidi S.P.A., fondată in 1978 de Familia Fabbri, furnizor de top al soluțiilor de gaze naturale și GPL auto în Italia. “Società Italiana Gas Liquidi S.P.A. „Vulcangas” cu sediul central în Rimini este o companie lider în sectorul distribuției de GNL in Small Scale în Italia si Europa, care lucrează constant, de peste 40 de ani, pentru a oferi cele mai bune servicii clienților săi”, arată comunicatul.

Astăzi, Vulcangas, proprietar al mai multor stații de LNG deținute în Italia și în străinătate, este primul operator italian pentru comercializarea LNG, cu peste 7.500 tone pe lună alimentate de la terminalele Fos sur Mer, Ravenna, Krk, Zeebrugge

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *