Petrom a scumpit benzina

Petrom, liderul pieței de distribuția a carburanților din România, a crescut ușor prețul benzinei vândute în stațiile proprii.

Petrom a crescut prețul benzinei cu patru bani pe litru, după ce, spre finalul săptămânii trecute, operase o majorare de preț de doi bani pe litru, potrivit datelor publicate de companie pe pagina proprie de internet. La stația de pe Șoseaua Alexandriei din București, în mod tradițional cea mai ieftină din Capitală, și cea pe care o monitorizăn noi, benziona standard costă acum 4,33 lei litrul, după ce, joi operase o sumpire de doi bani pe litru, până la 4,29 lei.

Prețul motorinei standard a rămas nemodificat, la 4,52 lei pe litru, la acea stație.

Începând din 30 aprilie – momentul ultimei ieftiniri dintr-o serie mai lungă, și până la 8 iunie, compania petrolieră nu a modificat prețurile carburanților, iar de atunci am avut parte de mai multe creșteri de preț, fiecare dintre ele de mică anvergură, în special la benzină.

Scumpirile sunt cauzate de revenirea parțială a prețurilor la petrol, care conduc la o creștere a cotațiilor produselor petroliere. La momentul redactării acestei știri, de exemplu, cotația petrolului Brent era de 42,3 dolari barilul, în condițiile în care în aprilie scăzuse și la 21 de dolari.

Petrom este liderul pieței de distribuție a carburanților din România, și operează o rețea de 403 stații sub brandul Petrom și 153 de stații sub brandul OMV. Compania a prognozat o scădere dramatică, cu 45%, a vânzărilor de carburanți în benzinării, în al doilea trimestru al acestui an.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *