Petrom a pornit instalaţia Policombustibili de la Petrobrazi, a treia instalaţie de acest fel din lume. Converteşte GPL în carburant auto

OMV Petrom a pus în funcțiune, la rafinăria Petrobrazi, noua unitate Policombustibili care permite conversia GPL și a benzinei ușoare de joasă calitate în produse petroliere cu valoare adăugată ridicată – benzină și motorină – cu ajutorul unei tehnologii inovative, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

Aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume și este prima care convertește și benzină ușoară de joasă calitate, nu doar GPL.”Prin noua unitate Policombustibili, tehnologii de ultimă generație din industria petrochimică și derafinare sunt disponibile acum și în rafinăria Petrobrazi. Datorită investițiilor susținute, Petrobrazi continuă să fie una dintre cele mai importante rafinării din România, funcționând la cele mai înalte standarde – inclusiv de eficiență energetică și de mediu – și contribuind la dezvoltarea economică a zonei”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

„Având la bază tehnologia inovativă Policombustibili (PolyFuel®), dezvoltată de compania franceză Axens, noua instalație din cadrul Petrobrazi permite creșterea valorii mixului de producție datorită ponderii mai mari a benzinei și motorinei în produsele obținute de rafinărie. Anual, circa 50.000 de tone de benzină și motorină vor rezulta din conversia GPL și a benzinei ușoare, cantitate echivalentă cu 1 milion de plinuri”, se arată în comunicat.

Capacitatea totală a rafinăriei Petrobrazi va rămâne neschimbată, la 4,5 milioane de tone anual.

Lucrările la proiectul unității Policombustibili au început în 2017 și au necesitat investiții de aproximativ 65 de milioane de euro. Proiectul a implicat construirea noii unități care se întinde pe o suprafață mai mare decât cea a unui teren de fotbal.

Lucrările la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-muncă fără incidente, fiind implicate peste 550 de persoane – specialiști OMV Petrom, precum și sub-contractori specializați. Noua unitate a început producția în martie 2019, conform planului.

Rafinăria Petrobrazi, cu o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone anual, este una dintre cele mai importante unități de acest tip din țară. În perioada 2005-2018, a beneficiat de investiții de aproximativ 1,6 miliarde euro în proiecte de modernizare, de construire a unor instalații noi și în proiecte de mediu.

2 Comments

  1. Amice, tu ai fost cumva in Ploiesti ca sa vezi cum pute in oras din causa rafinariei Petrom de la Brazi? Cum poti sa scrii ca Petrom are grija de mediu? Nu iti este rusine!!!

  2. Sunt mituiți si astia de la presă de marii nenorociti care conduc aceste companii.
    De aceea scriu ca au grija de mediu.
    Sp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *