Petrom a investit 46 de milioane de euro în instalaţia de cocsare din rafinaria Petrobrazi,pentru reducerea impactului asupra mediului

OMV Petrom a investit aproximativ 46 de milioane de euro, începând din 2017, pentru modernizarea instalaţiei de cocsare, la care a fost implementat un sistem închis de golire rapidă care elimină în totalitate eventualele emisii de compuşi organici volatili, contribuind astfel la reducerea impactului asupra mediului, informează compania printr-un comunicat.

„Petrobrazi este una din cele mai importante rafinării din România, care poate asigura consumul anual de carburanţi pentru aproximativ 3 milioane de maşini. Am investit circa 1,6 miliarde euro în perioada 2005-2018 pentru modernizarea Petrobrazi, pentru implementarea celor mai bune tehnologii disponibile la nivel internaţional, ceea ce a condus la condiţii de operare mult mai prietenoase cu mediul”, a declarat Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil de activităţile Downstream Oil.

Instalaţia de cocsare este un punct important în procesul de rafinare, aici fiind redirecţionaţi compuşii petrolieri grei din celelalte instalaţii şi se realizează ultimele procese de transformare a ţiţeiului. Cocsul obţinut aici este folosit în principal în industria metalurgică.

OMV Petrom a implementat în rafinăria Petrobrazi cele mai bune tehnologii disponibile pentru recuperarea vaporilor de hidrocarburi din instalaţia de cocsare. Astfel, vechiul sistem de golire, pus în funcţiune în urma cu 20 de ani, a fost înlocuit cu un sistem modern care elimina în totalitate emisiile de compuşi organici volatili.

Proiectul a presupus lucrări complexe de construcţii civile, instalarea a aproximativ 400 de tone de conducte şi implementarea unor sisteme automatizate de control şi monitorizare. Proiectul a implicat peste 450.000 de ore lucrate fără incidente.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep (barili echivalent petrol) în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 792 benzinării, la sfârşitul lui martie 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acţiuni, Fondul Proprietatea – 9,998%, iar 18,352% se tranzacţioneaza liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 27,8 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *