Petrom a investit 1,5 milioane de euro în sistemul de iluminat al rafinăriei Petrobrazi

OMV Petrom a investit 1,5 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru a eficientiza sistemul de iluminat al celor zece rampe industriale unde se efectuează descărcarea ţiţeiului şi materiilor prime şi încărcarea produselor petroliere, informează compania într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, vechiul sistem de iluminat din cadrul rampelor de aprovizionare a rafinăriei a fost dezafectat, iar corpurile de iluminat convenţionale au fost înlocuite cu circa o mie de corpuri noi LED.

Noul sistem de iluminat pe bază de LED va reduce la jumătate cantitatea anuală de electricitate utilizată de rafinărie la rampele industriale, ceea ce determină o reducere anuală cu aproximativ 100 de tone a emisiilor de carbon, echivalent cu volumul de dioxid de carbon sechestrat anual de circa 18.000 de copaci.

„Prin investiţii susţinute, OMV Petrom a redus intensitatea de carbon a operaţiunilor sale cu o valoare estimată de 25% în 2020 faţă de 2010. OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013 şi, prin acest proiect, contribuim la atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabila 13 – Acţiuni Climatice. Totodată, suntem prima companie din România care şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice”, se arată în comunicatul OMV Petrom.

Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a ţiţeiului de 4,5 milioane de tone pe an şi, începând din 2005, OMV Petrom a investit aproximativ 1,8 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi. Din totalul investiţiei, o treime a contribuit la reducerea impactului asupra mediului.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 793 de benzinării, sub două branduri – OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 7%, iar 21,4% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi pe Bursa de Valori Londra.

În perioada 2005 – 2020, OMV Petrom a contribuit la bugetul de stat al României cu 32,3 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite şi dividende.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *