Petrom a început producția de AdBlue în România, în urma unei investiții de 800.000 de euro

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei, a început producția de AdBlue, un produs esențial pentru reducerea noxelor emise de motoarele diesel. În prima fază, AdBlue va fi comercializat în stațiile de alimentare OMV și Petrom, iar de anul viitor va fi comercializat și în alte rețele, arată compania într-un comunicat.

Compania vine astfel în întâmpinarea cererii tot mai mari pentru acest produs, pe fondul creșterii numărului de vehicule comerciale în România. Utilizarea AdBlue reduce cu până la 90% emisiile de oxid de azot ale motoarelor diesel.

AdBlue este un produs standard utilizat pentru motoarele diesel moderne. Este compus din circa 1/3 uree și 2/3 apă demineralizată. Noua capacitate de producție este situată în sudul Bucureștiului, iar investițiile necesare proiectului s-au ridicat la aproximativ 800.000 euro.

„Debutul producției de AdBlue a reprezentat o prioritate pentru noi in condițiile in care ne așteptăm ca cererea pentru acest produs sa crească. Ne așteptăm ca cererea de AdBlue pe piața din România să crească cu peste 30% până în 2027 față de acest an, până la un nivel de aproximativ 130 de milioane de litri”, spune Radu Căprău, Membru al Directoratului responsabil pentru Rafinare & Marketing.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV și Petrom.

Acțiunile OMV Petrom sunt tranzacționate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *