Petrom a ieftinit carburanţii cu 11 bani pe litru azi, a treia scădere de preţ în mai puţin de o săptămână

Petrom, liderul pieţei de distribuţie a carburanţilor, a ieftinit, în această dimineaţă, benzina şi motorina cu 11 bani pe litru, potrivit datelor consultate de noi. A treia ieftinire în mai puţin de o săptămână, din cauza prăbuşirii preţurilor petrolului.

Ieftinirea aceasta vine după ce, vineri, compania mai operase o reducere de preţ de cinci bani pe litru şi, după ce, în 10 martie, operase încă o ieftinire, de 10 bani pe litru. În plus, dat fiind că am intrat în week-end, compania are o promoţie prin care, suplimentar, în 164 de staţii Petrom, sâmbătă şi duminică preţul benzinei este mai redus cu şase bani pe litru, iar cel al motorinei cu trei bani pe litru.

Astfel, după ieftinire şi reducerea de week-end, la staţia petrom de pe Şoseaua Alexandriei, tradiţional cea mai ieftină in Bucureşti, benzina standard costă 4,64 lei pe litru, iar motorina standard 4,86 lei pe litru.
Preţuri apropiate de aceste niveluri (şi sub ele) se mai pot vedea la stații de distribuție din Moldova (Focșani, Bacău), din Ialomița sau din Covasna.

În aceste condiţii, în multe dintre staţiile reţelei, consumatorii români pot cumpăra benzina cu mai puţin de echivalentul a un euro pe litru.

Petrom a coborât prețurile ca urmare a scăderii cotațiilor produselor petroliere, generate de ieftinirea accentuată a petrolului din ultima vreme. Din cauza epidemiei de coronavirus, care a stârnit temeri privind încetinirea economică, coroborată cu războiul preţurilor declanşat de Arabia Saudită în contextul în care Rusia a refuzat să reducă livrările, cotațiile petrolului au coborât şi până la nivelul de 30 de dolari.

Petrom este liderul pieței de distribuție a carburanților din România, și operează o rețea de 408 stații sub brandul Petrom și 50 de stații sub brandul OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *