Petrom a ieftinit carburanții cu 10 bani pe litru în această dimineaţă

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a redus în această dimineață prețurile carburanților vânduți în rețeaua proprie de benzinării cu 10 bani pe litru.

Petrom a redus prețurile de la miezul nopții, cu 10 bani pe litru, și la benzină și la morotină, potrivit datelor consultate de noi. Această nouă reducere de preț face ca benzina să coboare sensibil sub pragul de 5 lei pe litru în multe stații din rețeaua companiei.

Spre exemplu, după reducerea din această noapte, la stația de pe Șoseaua Alexandriei din București, tradițional cea mai ieftină din Capitală, benzina standard costă 4,86 lei pe litru iar motorina costă 5,05 lei pe litru. Prețuri asemănătoare, apropiate de pragul de 4,8 lei la benzină, se mai pot vedea la stații de distribuție din Moldova (Focșani, Bacău), din Ialomița sau din Covasna.

Petrom a coborât prețurile ca urmare a scăderii cotațiilor produselor petroliere, generate de ieftinirea accentuată a petrolului din ultima vreme. Din cauza epidemiei de coronavirus, care a stârnit temeri privind încetinirea economică, cotațiile petrolului au coborât sub 50 de dolari pe baril. Adevăratul șoc pe piețe s-a produs însă la începutul săptămânii, când, pe marginea neînțelegerilor din cartelul OPEC + (Rusia nu a fost de acord cu o scădere a producției care să stabilizeze prețurile), Arabia Saudită a declanșat un război al prețurilor, crescând producția, ceea ce a făcut ca prețurile țițeiului să coboare spre nivelul de 30 de dolari pe baril, după o scădere de 27% într-o singură zi.
Cum transmiterea cotațiilor în prețurile de la pompă nu se face imediat, ne putem aștepta și la așlte ieftiniri, dacă prețurile internaționale nu urcă.

Petrom este liderul pieței de distribuție a carburanților din România, și operează o rețea de 408 stații sub brandul Petrom și 50 de stații sub brandul OMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *