Petrom a externalizat noi servicii de intervenții și reparații la sonde

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom externalizează unele servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde, operaţiuni conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii deservenţi, către consorţiul format din Christof MB Well, J. Christof E&P Services şi MB Well Services GmbH, Germania (Consorţiul Christof).

Astfel, Consorţiul Christof a semnat cu OMV Petrom un acord-cadru pentru servicii de intervenţii şi reparaţii la sonde.sonde

În urma derulării unei proceduri de achiziţie, Consorţiul Christof a fost desemnat ofertantul cel mai bine clasat pentru zona de producţie Moesia.

Procedura presupune vânzarea unor bunuri mobile, închirierea unor bunuri imobile ale OMV Petrom, precum şi transferul unor salariaţi către Consorţiul Christof, urmând ca la sfârşitul duratei acordului-cadru, unele active să fie returnate către OMV Petrom.

Consiliul Concurenţei a analizat aceste operaţiuni şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal.

Decizia vor fi publicată pe pagina web a autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *