Petrom a donat tablete, table interactive și abonamente de internet pentru 2.500 de copii

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a încheiat cu succes campania „Drumul spre școala online”. Peste 2500 de elevi, din medii defavorizate, au primit tablete, table interactive și abonamente de internet necesare pentru a participa la orele de școală desfășurate în mediul digital, potrivit unui comunicat al companiei

Campania s-a derulat cu sprijinul stațiilor Petrom, Mastercard și Narada, un ONG a cărui misiune este susținerea educației. OMV Petrom a contribuit cu 90.000 de euro la derularea campaniei, care a avut loc în 17 județe.

„Am conectat la școala online elevi care nu au avut vreodată un smartphone sau o tabletă, am adus internetul și tehnologia în comunități vulnerabile, am conectat elevi și profesori. Le mulțumesc partenerilor și tuturor celor care au donat folosind aplicația de pe site”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

“Anul 2020 a însemnat deconectarea bruscă și forțată de la educație a peste 250.000 de copii din România. Absenteismul cronic care a urmat firesc acestei situații a adâncit obstacolele sociale și financiare ale acestora, dar și șansele lor la un viitor mai bun, conform datelor Ministerului Educației. Prin intermediul platformei de crowdfunding, Narada a ajuns la un număr de 4354 de elevi din toată țara cu soluții de tehnologie hardware – device-uri mobile sau acces la internet, 2590 dintre aceștia fiind reconectați la educație cu sprijinul Petrom”, mai arată comunicatul.

„La finalul unei acțiuni atât de ample cum a fost cea de conectare la educație a copiilor și a profesorilor din comunitățile vulnerabile ale României, am făcut un pas în spate să ne uităm la rezultate și ni s-a părut absolut extraordinar. Prin sprijinul Petrom am reușit atât să deservim nevoile unui număr însemnat de profesori, dar și să identificăm alte comunități care aveau nevoie de sprijin în a le oferi copiilor acces la educație. Acest lucru a fost unul îmbucurător, cu atât mai mult cu cât nu de mult toată echipa Narada a pornit într-o expediție de livrare a tehnologiei în comunitățile care au primit sprijinul Petrom, iar realitatea este cutremurătoare în unele dintre acestea”, a declarat Andra Munteanu, cofondator Narada.

„În momentul acesta sunt fericită că avem o tablă interactivă și că cei mici au tablete pentru că astfel orele de vor deveni mult mai interactive, copiii vor fi mult mai stimulați să lucreze și să învețe, să facă școală”, a declarat învățătoarea a 29 de copii din clasa I, ai unei școli beneficiare.

Potrivit datelor publice, doar 32% dintre elevii români beneficiază, acasă, de acces la internet sau de aparatura digitală necesară pentru a lua parte la școala online.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârșitul anului 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *