Petrom a cheltuit 40 de milioane de euro pe proiecte sociale în 2023

“Anul trecut, OMV Petrom a continuat să contribuie semnificativ la bunăstarea economică și socială a societății. Am investit peste 40 de milioane de euro în proiecte sociale pentru dezvoltarea pe termen lung a comunităților în care operăm, pentru 850.000 de beneficiari”, arată compania îm Raportul de Sustenabilitate pe anul 2023.

Iată acțiunile companiei:

Fundația OMV Petrom a implementat proiecte precum „Start în educație”, „Împreună din prima zi” și „Verde pentru viitor”, axându-se pe sănătatea nou-născuților, educația timpurie și mediul înconjurător.

În plus, am contribuit cu încă 2 milioane de euro la modernizarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești și am prelungit programul „Sănătate în Vecinătate”, aducând îngrijire medicală de calitate în comunitățile izolate.

Ne-am reafirmat sprijinul pentru programul „România Eficientă” și am finanțat proiectul nostru emblematic, pe mai mulți ani, de plantare a copacilor „România Plantează pentru Mâine”.

„Sustenabilitatea este pe deplin integrată în Strategia noastră 2030. În 2023 am progresat semnificativ cu implementarea strategiei, în tranziția spre un model de afaceri cu emisii reduse de carbon, cu realizări importante în domeniul energiei regenerabile și mobilității electrice. De asemenea, am intrat în faza de dezvoltare a proiectului Neptun Deep, care este esențial pentru a asigura o tranziție lină către o economie cu emisii reduse de carbon. Am continuat să ne reducem emisiile și ne menținem angajamentul de a realiza o reducere cu 30% a intensității carbonului din operațiunile noastre până în 2030, față de nivelul din 2019″, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Alte sspecte cheie din raportul de sustenabilitate

  • Portofoliu de peste 1 GW de proiecte de energie regenerabilă în România, inclusiv prin parteneriate și 270 de stații de reîncărcare instalate în rețeaua noastră regională
  • Intensitatea emisiilor de carbon a operațiunilor redusă cu 11% față de 2019
  • Emisiile Scop 1-3 au fost reduse cu ~ 9% față de 2019, cu arderea la faclă și ventilarea reduse cu 61%
  • Rata de recuperare a tuturor deșeurilor a crescut la 82%
  • Peste 6.700 de angajați incluși în campanii de screening medical
  • O medie de 33 de ore de instruire profesională per angajat
  • 30% ponderea femeilor cu funcții de conducere
  • Creștere economică susținută prin încurajarea achizițiilor locale: 90% cheltuieli cu furnizorii locali

“Cadrul de sustenabilitate se concentrează pe tranziția către afaceri cu emisii reduse de carbon, derularea de operațiuni responsabile, susținerea oamenilor și a comunităților, precum și pe valorificarea inovației și digitalizării. OMV Petrom susține Acordul de la Paris privind schimbările climatice și contribuie la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU”, mai spune compania petrolieră.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care, la sfârșitul anului 2023, acționarii români dețin peste 43% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 22,5% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 5,6% sunt deținute de alți investitori străini.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *