Petrom a anunţat cheltuieli totate de mediu de  180 milioane de euro în anul 2017

OMV Petrom a efectuat anul trecut cheltuieli totale de mediu de circa 180 milioane euro, din care peste 29 de milioane de euro au fost investiţii, conform raportului sustenabilitate pentru anul 2017 al companiei, citat de Agerpres.

‘La nivel global, cererea pentru energie continuă să crească, în timp ce cresc şi preocupările pentru o energie mai curată şi pentru creşterea eficienţei energetice. În aceste condiţii, pentru a avea succes, companiile din domeniul energiei trebuie să fie tot mai agile şi eficiente. Pentru OMV Petrom, sustenabilitatea e metoda prin care dorim să ne atingem acest obiectiv. În următorii ani, ne propunem să ducem la un nou nivel angajamentul pe care OMV Petrom şi l-a luat – să acţioneze aici şi acum, prin
proiecte desfăşurate în siguranţă, angajaţi responsabili şi profesionişti, grijă pentru mediu, inovaţie şi tehnologii şi activităţi de responsabilitate socială’, a declarat Christina Verchere, director general executiv al OMV Petrom.

Conform raportului, OMV Petrom a reciclat 48% din cantitatea totală de deşeuri generate în 2017, iar trei proiecte de demolare a terminalelor vechi de combustibil (Roman, Iaşi, Deva) au atins o performanţă de 99% în reciclarea deşeurilor.

De asemenea, compania a implementat sistematic proiecte care au condus, în continuare, la scăderea intensităţii
GES (gaze cu efect de seră) cu 6,3% în 2017, faţă de 2016.

În 2017, OMV Petrom a alocat 2,8 milioane de euro pentru proiecte de responsabilitate socială, iar educaţia a fost principalul domeniu susţinut. În programul România Meseriaşă, 300 de elevi şi 50 de profesori au avut ocazia să-şi aprofundeze
cunoştinţele şi să se îndrăgostească de meseria lor (în Tabăra Meseriaşilor). Prin Şcoala Petroliştilor, OMV Petrom a oferit burse în valoare de 275.000 de euro pentru peste 160 de elevi.

‘OMV Petrom are o lungă tradiţie a responsabilităţii şi sustenabilităţii business-ului său. În 2017, am implementat proiecte strategice prin care am regândit modul în care ne desfăşurăm activitatea. Am continuat să fim implicaţi şi să aducem valoare comunităţilor în care suntem prezenţi. Mulţi dintre colegii şi partenerii noştri au început să dezvolte, la rândul lor, proiecte de sustenabilitate, ceea ce arată că demersul nostru este de lungă durată’, a afirmat Mona Nicolici, manager de Sustenabilitate al companiei.

OMV Petrom este cel mai mare grup integrat de ţiţei şi gaze naturale din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de hidrocarburi de aproximativ 61 milioane barili echivalent petrol în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei cu amănuntul de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lui martie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *