Petrochimia de la Petromidia, singura din țară, a intrat pe profit în primul semestru din 2021

Segmentul de petrochimie de pe platforma rafinăriei Petromidia, unica unitate de acest fel din România, a reușit să genereze profit în primul semestru al anului 2021, pe fondul creșterii cotațiilor mărfurilor

Divizia de petrochimie a înregistrat un profit net de 4,4 milioane de dolari în primul semestru al anului, de la o pierdere de 24 de milioane în perioada echivalentă a anului trecut, se arată în rașportul referitor la rezultatele financiare ale Rompetrol Rafinare, principala firmă din cadrul grupului KMG International (Rompetrol).

Rezultatul a survenit în urma creșterii susținute a cifrei de afaceri – 115 milioane de dolari brut, față de 65,5 milioane în primul semestru din 2020.

Segmentul de petrochimie al companiei a procesat 72.000 de tone de propilenă, față de 48.000 în primul semestru din 2020.. Producția totală de polimeri a fost de 68.000 de tone, iar volumul vânzărilor a fost la același nivel cu cel din primul senestru din 2020  – 71.000 de tone.

“Complexul petrochimic este unicul producător de polipropilene și polietilene din România, reușind constant să-și majoreze cota de piață și pe categoriile secundare de produse”, se mai arată în comunicatul companiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *