Peste 150 de reprezentanti de top ai industriei eoliene vin la Romanian Wind Energy Forum

Prima editie a Romanian Wind Energy Forum 2011 (RWEF), eveniment organizat de Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA) la Constanta intre 6-8 septembrie 2011, pune fata in fata oficiali de la cel mai inalt nivel cu reprezentantii investitorilor, marilor companii energetice europene, ai caselor de avocatura, companiilor de consultanta sau bancilor.

“Investitorii mizeaza pe implementarea rapida a legii 220 si toata industria asteapta ca termenul de 1 septembrie, fixat de ANRE pentru definitivarea legislatiei sa fie respectat. In acest context, RWEF 2011 va aduna pentru un nou start cei mai importanti actori ai industriei eoliene din Romania, dar si investitori straini interesati de acest domeniu” a declarat Dana Duica, director executiv al RWEA.

EWEA, una dintre cele mai puternice si mai numeroase organizatii de profil din lume, sub al carei tutelaj se desfasoara RWEF 2011, va onora evenimentul prin participarea lui Jacopo Moccia, Head of Policy Analysis, Tim Robinson, Senior Event Manager, Athanasia Arapogianni, Research Officer si Pierre Tardieu, Regulatory Affairs Advisor.

Autoritatile romane acorda o importanta tot mai mare industriei eoliene, iar pe agenda figureaza ca vorbitori nume sonore pentru piata energetica locala, precum Dan Plaveti, presedintele ANRE, Iulian Iancu, presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor,Alexandru Sandulescu, director in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri, sau Dan Preotescu, director de planificare retea in cadrul companiei de stat de transport electricitate – Transelectrica. De asemenea, la RWEF 2011, si-a anuntat prezenta si Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Forumul va dezbate probleme-cheie din industria de vant dinRomania: cadrul juridic pentru energii regenerabile, ceea ce a fost facut si ce se mai poate face, cum se dezvolta o ferma eoliana, precum si posibilitatile de finantare a parcurilor.

Alte informatii despre agenda si participantii RWEF 2011 sunt disponibile pe www.windenergyforum.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *