Peste 100 de firme de instalatori s-au înscris la AFM pentru programul de instalare de sisteme fotovoltaice subvenţionate

Numărul firmelor de instalatori care s-au înscris la Administraţia Fondului pentru Mediu în vederea validării pentru participarea la programul de instalare de sistemele fotovoltaice pentru persoane fizice a ajuns la 107.

Informaţia vine de la AFM şi a fost făcută publică de un utilizator al forumului de discuţii EnergiaTa, care a cerut această situaţie de la AFM în data de 15 februarie şi a primit răspuns azi.

“Validarea instalatorilor se face la nivel naţional. La data prezentei, sunt înregistrate la Administraţia Fondului pentru Mediu 107 cereri de validare.

Sumele alocate programului vor fi distribuite pe 8 regiuni, conform art.3 din Ordinul ministrului mediului nr. 1287/2018 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională”, scrie în răspunsul AFM.

Numărul este în creştere faţă de cel de la jumătatea lunii.

“Ne aflăm în stadiu destul de avansat, avem peste 40 de dosare depuse pentru validarare, sperăm să avem cât mai mulţi, ca să acopere toate reegiunile ţării”, a declarat, pe 18 februarie, la o întâlnire organizata de EnergiaTa, Andrei Iorgulescu, reprezentant al Autorităţii Fondului de Mediu.

Tocmai pentru a asigura o mai mare participare la program, AFM a anunţat că a extins până la 15 martie termenul până la care firmele de instalatori se pot înscrie în program. Vechiul termen era 1 martie.

Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice presupune o subvenţie de până la 20.000 de lei (maximum  90% din valoarea investiţiei) acordată de AFM persoanelor fizice care îşi instalează acasă sisteme fotovoltaice. Detalii, în linkul de mai jos:

Ghid nou al AFM pentru persoanele fizice care vor subvenţia de 20.000 de lei pentru panouri fotovoltaice. Ce îţi spune statul să faci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *