Perioada a cincea de reglementare începe în 2025. 2024 este “an de tranziție”

Anul 2024 reprezintă an de tranziție de la perioada a patra la perioada a cincea de reglementare pentru activitatea de distribuție a energiei electrice, iar cea de-a cincea perioadă de reglementare începe în anul 2025, cu un an mai târziu, potrivit unui proiect de Ordin al ANRE.

“Prin prezentul proiect de ordin se completează Metodologia de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distribuție a energiei electrice aprobată prin Ordinul președintelui ANRE nr. 169/2018, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Metodologie, cu normele metodologice aplicabile pentru anul 2024, care este an de tranziție de la perioada a patra de reglementare, respectiv 2018-2023 la perioada a cincea de reglementare, respectiv 2025-2029”, arată proiectul de ordin.

Tarifele de distribuție ale DEER vor fi unificate

“În cazul operatorilor de distribuție care au fuzionat în perioada a patra de reglementare, se prevede că tarifele de distribuţie aprobate pentru anul 2024 sunt unice la nivelul operatorului de distribuție rezultat în urma fuziunii. În consecință, în proiectul de ordin au fost incluse regulile specifice de stabilire a venitului țintă, a țintelor de CPT pentru anul 2024 pentru operatorul de distribuție rezultat în urma fuziunii”, mai arată proiectul.

Asta înseamnă că, anul viitor, DEER ca practica un sigur tarif de distribuție, pentru toate cele trei zone, Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord, nu trei, ca acum

Vedeți aici proiectul de ordin:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *