Pepsi a pus panouri fotovoltaice de 2 mil. euro la fabricile din România

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice pe care le-a montat pe fabricile sale din Dragomirești, Popești-Leordeni și Covasna, potrivit unui comunicat de presă al companiei. 

Proiectul reprezintă o investiție locală de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată combinată de 1.700 kWp și cu un potențial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an. Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone, ceea ce echivalează cu beneficiul plantării a peste 15.000 de copaci. Privind în viitor, PepsiCo evaluează posibilitatea de a instala panouri fotovoltaice în toate clădirile companiei din România, mai arată compania.

PepsiCo urmărește să atingă un nivel net-zero al emisiilor  până în 2040

„Instalarea panourilor fotovoltaice în fabricile noastre din România reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca parte a obiectivelor noastre pep+ și a angajamentului nostru de a integra sustenabilitatea în fiecare aspect al operațiunilor noastre”, a declarat Daniel Drăgușin, East Balkans Supply Chain Director, PepsiCo.

„Pe lângă faptul că determină o productivitate net-zero, investiția în panouri fotovoltaice aduce și avantaje economice. Producția proprie de energie electrică ne permite să reducem costurile în comparație cu achiziția de la rețea.”

„PepsiCo România este dedicată reducerii la minimum a impactului asupra mediului în toate domeniile sale de activitate. Compania investește în mod constant în soluții eficiente din punct de vedere energetic, în utilizarea de vehicule hibride și electrice, în optimizarea transportului și în implementarea altor inițiative sustenabile. În ceea ce privește flota sa, PepsiCo a atins un procent de 80% de vehicule hibride la sfârșitul anului trecut”, mai spune compania.

PepsiCo operează în România de peste 30 de ani. În ultimul deceniu, compania a investit direct 320 de milioane de dolari în România, Ca exemplu de practici sustenabile, noua linie de producție automatizată instalată în 2023 în fabrica de băuturi produce acum până la 1 milion de sticle pe zi, utilizând simultan cu 30% mai puțină energie decât vechea linie convențională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *