Paval Holding preia o participație de 5% în Simtel Team, companie ale cărei afaceri sunt în proporție de 70% în domeniul energiei regenerabile

Paval Holding, vehiculul de investiții controlat de Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii rețelei de magazine de bricolaj Dedeman, a achiziționat o participație de 5% într-o afacere antreprenorială românească de inginerie și tehnologie, Simtel Team. Acțiunile companiei, care în mai 2021 a atras 13,7 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori București, vor intra la tranzacționare pe piața AeRO în următoarele săptămâni, arată un comunicat de presă.

„Suntem bucuroși că Paval Holding s-a alăturat companiei noastre în calitate de acționar semnificativ înaintea listării Simtel pe piața AeRO și le mulțumim lui Dragoș și Adrian Pavăl pentru încrederea acordată. În ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperișurile a peste 30 de magazine Dedeman în toată România. Această tranzacție este o veste de bun augur pentru toți acționarii noștri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanți clienți în structura noastră de acționariat este un semnal clar că Simtel Team reprezintă o afacere durabilă și cu un potențial bun de creștere,” a declarat Iulian Nedea, CEO și cofondator al Simtel Team, în comunicat

În cadrul plasamentului privat, încheiat în data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acțiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la prețul de 13 lei pe acțiune.

După încheierea plasamentului privat pentru acțiunile SMTL, Paval Holding SRL a achiziționat un total de 352.750 acțiuni deja existente în Simtel Team de la cei trei fondatori – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău, la un preț egal cu cel din plasamentul privat. Capitalizarea anticipată a companiei înainte de debutul pe piața AeRO este de 92 de milioane de lei.

În urma transferului a 5% din capitalul social către Paval Holding, cei trei fondatori ai Simtel – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău dețin împreună un pachet de 78% din acțiunile companiei, în timp ce 2% este deținut de angajații Simtel. Restul de 15% din companie este deținut de 154 de investitori individuali și profesioniști care au participat la plasamentul privat pentru acțiunile Simtel.

BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a asistat Simtel Team în finalizarea tranzacției cu Paval Holding, iar Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat compania în aspectele juridice ale tranzacției.

Simtel Team a fost înființată în anul 2010 de către trei absolvenți ai Facultății de Electronică și Telecomunicații – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicații, și automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât și în străinătate.

Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie și mentenanță pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a rețelelor de comunicații mobile pentru operatorii de telecomunicații, și automatizarea proceselor industriale prin linii de producție automatizate, acționări electrice și roboți industriali.

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei și un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicații și 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale.

Rata de creștere anuală compusă (CAGR) a cifrei de afaceri pe perioada ultimilor trei ani a Simtel Team a fost de 73%, determinată, în principal, de cererea tot mai mare de servicii de inginerie în sectorul energiei regenerabile. Simtel este lider în România în construcția centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat în perioada 2019-2020, în România.

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania operează în 3 domenii de activitate – telecomunicații, energie regenerabilă și automatizări industriale. Simtel este specializată în furnizarea de servicii de integrare operatorilor de telecomunicații mobile, construirea și furnizarea de mentenanță a centralelor fotovoltaice, precum și automatizarea proceselor industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate. În mai 2021, Simtel Team a efectuat cu succes un plasament privat pentru acțiunile sale și urmează să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *