Patru candidați pentru postul din Comitetul de Reglementare al ANRE, lăsat liber după demisia lui Stănescu – surse. Iulian Iancu e pe listă, cine sunt ceilalți

Patru persoane și-au depus candidaturile pentru a ocupa poziția de membru în comitetul de reglementare al ANRE, potrivit unor surse apropiate situației.

Cele patru persoane care și-au depus candidaturile sunt Iulian Iancu, Scarlat Iriza, Florin Rădoi și un anume Florin Munteanu, potrivit surselor noastre. Astăzi a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru postul vacantat după ce Alexandru Stănescu, fratele fruntașului PSD Paul Stănescu, și-a dat demisia, în luna martie, după controversele legate de numirea sa.

Iulian Iancu este, de departe cea mai cunoscută persoană, fost director în Romgaz, fost secretar de stat, fost parlamentar și președinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

Scarlat Iriza este fost parlamentar, a trecut de la PSD la UNPR, apoi la PMP și apoi la ALDE, după care a trecut din nou la PSD.

Florin Rădoi este directorul general al Departamentului Control si Protecţia Consumatorilor din ANRE. El este angajat al Autorității , potrivit CV-ul consultat de noi, încă din 2001.

Florian Munteanu este propunerea USR pentru funcția de membru în Comitetul de reglementare, este absolvent al unui MBA la Universitatea Cambridge și are o experiență de peste 20 de ani în domeniile energiei și finanțelor în organizații de top și în mediul antreprenorial, cu activitate atât în România cât și la nivel internațional, pe patru continente. Florian Munteanu a lucrat, de asemenea, timp de 13 ani, în calitate de director financiar al sucursalei din România a celei mai mari companii de foraj petrolier offshore de mare adâncime după numărul de instalații petroliere.

Teoretic, postul vizat este unul care ar aparține PSD. Parlamentul va decide, prin vot, cine va fi numit. Audierile candidaților ar urma să aibă loc mâine.

Comitetul de reglementare al ANRE este format din șapte persoane. Președintele ANRE, Dumitru Chiriță, este și președintele Comitetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *