Patronul lui Inter Milano investeşte circa 300 mil. euro în eoliene în România

Omul de afaceri italian Massimo Moratti va investi câteva sute de milioane de euro în construcţia de eoliene în România. Investiţia va fi derulată prin firma italiană Saras, deţinută de familia Moratti, potrivit Money.ro

 

Compania italiană Saras, deţinută de familia Moratti, derulează deja proiecte de producţie a energiei în turbine eoliene de aproximativ 160 MW în Dobrogea, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro.

 

Patronul clubului de fotbal Inter Milano s-a întâlnit atât cu presedintele Traian Băsescu, cât şi cu premierul Emil Boc pentru a pune la punct detaliile proiectului. Potrivit statisticilor, în România au fost anunţate investiţii în sectorul eolian de aproape 10 miliarde de euro.

„O să investim pas cu pas şi o să vedem după aceea. Chivu vorbeşte tot timpul frumos despre România. A avut şi el o contribuţie la această decizie ca şi premierul României”, a declarat omul de afaceri italian.

Compania Saras deţine 15% din capacitatea de rafinare a petrolului din Italia şi activează şi în sectorul gazului lichefiat. Massimo Moratti este patronul clubului de fotbal italian Internazionale Milano

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *