Parteneriat strategic Petrom-Ford. SUV-urile Eco Sport care vor părăsi uzina de la Craiova vor avea carburanţi Petrom, o benzinărie va fi deschisă în fabrică

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din sud-estul Europei, și Ford România, filială a grupului american Ford Motor Company, au semnat un memorandum de înțelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic, se arată într-un comunicat al celor două companii. Modelele EcoSport fabricate la VCraiova vor părăsi fabrica alimentate cu carbiranţi de la Petrom, care va deschide acolo şi o benzinărie. În plus, cele două companii vor avea în comun proiecte pentru învăţământul profesional.

Memorandumul definește principalele aspecte ale cooperării dintre cele două branduri. Acestea pornesc de la acțiuni comerciale comune – cum ar fi alimentarea cu carburanţi Petrom a autovehiculelor produse la fabrica Ford din Craiova şi vor continua cu analiza nevoilor de mobilitate ale tinerelor familii din România, printr-un studiu de piaţă dedicat”, se arată într-un comunicat comun al celor două companii.

O altă direcţie de cooperare vizează implicarea în iniţiative comune pentru dezvoltarea învăţământului profesional. O primă activitate comună a avut deja loc, prin participarea inginerilor de la Ford la sesiunea dedicată mecanicilor din Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, se arată în comunicat.

„Acest memorandum reprezintă punctul de plecare pentru colaborarea viitoare între Petrom, brandul de încredere al românilor şi Ford, două branduri importante în peisajul de afaceri românesc, amândouă activând în industrii cu un impact semnificativ asupra dezvoltării economice a României. În cazul Petrom, vorbim de investiţii de circa 1 miliard de euro pe an şi contribuţii la bugetul de stat de circa 2 miliarde de euro anual. Prin parteneriate strategice, cum este cel cu Ford România, avem un contact direct cu industria auto, foarte importantă pentru noi în calitate de producători de carburanţi.”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

John Oldham, preşedintele Ford România a declarat : „De la preluarea fabricii, în 2008, Ford a investit peste 1 miliard de euro în operaţiunile de producţie din România, transformând Craiova într-un centru de producţie de prima clasă pentru vehicule şi motoare. Ford are angajament puternic faţă de România, iar noi ne-am dedicat energia nu doar pentru a dezvolta produse remarcabile, ci şi pentru a face diferenţa şi pentru a crea valoare adăugată pentru întreaga industrie auto la nivel naţional. Parteneriatul cu OMV Petrom este unul din paşii strategici pe care i-am făcut, în contextul dezvoltării continue a Ford în Craiova şi în regiune. În acelaşi timp, apreciem foarte mult potenţialul echipelor noastre şi lucrurile benefice pe care le putem face împreună pentru toţi românii”.

Primele demersuri în cadrul parteneriatului dintre OMV Petrom și Ford România vizează alimentarea cu carburanți Petrom, produși în România, a noilor autoturisme Ford EcoSport, model care a cărui producţie a fost lansată oficial pe 12 Octombrie, la fabrica Ford din Craiova. Vehiculele Ford produse la Craiova pleacă din fabrică alimentate inițial cu carburanți Petrom.

După semnarea acestui memorandum, în incinta fabricii de la Craiova, va funcționa o stație de alimentare cu carburanți Petrom, destinată liniei de producție.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 785 benzinării, la sfârșitul lunii iunie 2017, sub două branduri, OMV și Petrom. OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul la Dearborn, Michigan şi are aproximativ 202.000 de angajați în toată lumea. d Europa produce, vinde și servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de piețe individuale și are aproximativ 52.000 de angajați la facilitățile proprii și aproximativ 66.000 de angajați când sunt luate în considerate asocierile în participațiune și entitățile neconsolidate. În plus față de Ford Motor Credit Company, operațiunile Ford Europa includ Divizia Ford de Relații cu Clienții și 24 de facilități de producție (16 deținute integral sau asocieri în participațiune consolidate și 8 asocieri în participațiune neconsolidate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *