Parcul eolian cumpărat de Hidroelectrica a produs 0,3 TWh de energie electrică în 2020

Crucea Wind Farm, parcul eolian cu o capacitate instalată de 108 MW cumpărat de Hidroelectrica de la nemții de la Steag a produs în 2020 circa 302.400 MWh de electricitate, potrivit datelor firmei. Cel mai bun factor de capacitate a fost atins în februarie, peste 48%.

Parcul eolian, cu cele 36 de turbine Vesats de 3 MW fiecare a produs, de-a lungul întregului an aproximativ 302.400 MWh de energie electrică, potrivit datelor publice ale Steag România, compania care operează parcul.

Cea mai bună lună a fost decembrie, cu o producție totală de 35.483 MWh, iar cea mai slabă iunie, cu 12.667 MWh. În termeni de perioadă cu cel mai bun factor de capacitate de anul trecut, februarie a fost luna cu cu cel mai mare factor de capacitate din an – 48,39%, aferent unei producții totale de 35.120 MWh, realizată însă în cele 28 de zile ale lunii.

De-a lungul întregului an, o singură dată parcul a avut o oprire neplanificată, în vară, de la ora 07.00 a zilei de 23 iulie la ora 17.00 a zilei de 24 iulie.

Hidroelectrica a anunțat azi că a primit aprobarea acționarilor pentru achiziția parcului eolian Crucea. Este primul M&A realizat de o companie de stat din România, a spus compania

Dezvoltat de STEAG și pus în funcțiune în anul 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW, arată Hidroelectrica.

”Decizia luată astăzi de acționariat face ca Hidroelectrica să devină prima companie de stat care marchează un M&A reușit. Este un succes atât pentru statul român, cât și pentru societate, un moment care schimbă perspectivele și care demonstrează că atunci când există interes și implicare companiile românești din energie pot fi cel puțin la fel de competitive pe zona de dezvoltare ca și cele private.

Achiziția Parcului Eolian Crucea confirmă obiectivul pe care ni l-am asumat atunci când am pus pe masa strategia Hidroelectrica – acela de a diversifica portofoliul de producție al companiei și de a face energia verde o prioritate unică de dezvoltare” – a afirmat Bogdan Badea, Președintele Directoratului societății, în comunicat.

“Rămânem în zona energiilor regenerabile prin tot ceea ce ne propunem și dorim ca Hidroelectrica să-și păstreze statutul de companie verde 100%”, a conchis Badea.

Reamintim că în data de 23 decembrie 2020, STEAG GmbH și Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA au semnat un acord privind vânzarea acțiunilor STEAG în filialele românești Crucea Wind Farm S.A. și STEAG Energie Romania S.R.L către Hidroelectrica, în urma unui proces competitiv care a implicat atât ofertanți locali, cât și internaționali.

Prin decizia luată astăzi de catre actionari, trecerea parcului eolian Crucea în portofoliul Hidroelectrica devine certă, spune producătorul de stat.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Compania exploatează în prezent un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *