Un parc fotovoltaic de mari dimensiuni, peste 500 MW, ar urma să apară în județul Giurgiu

Transelectrica a emis un aviz tehnic de racordare (ATR) pentru un parc fotovoltaic cu o capacitate de 534 MWp, care ar urma să fie amplasat în județul Giurgiu.

Parcul, care ar urma să fie al doilea ca mărime din România, după proiectul de 1.000 MW dezvoltat de Emanuel Muntmark la Arad, ar urma să fie pus în funcțiune la finalul anului 2025, conform datelor Transelectrica. Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Ogrezeni va fi racordată la rețeaua de 400 kV a Transelectrica printr-o stație nouă de 400 kV care va fo construită la Bolintin Vale.

Parcul este dezvoltat de firma Baboia Solar Plant SRL din București, compania deținută 100% de firma Enery Element Gmbh din Viena, o companie specializată în proiecte din zona energiei regenerabile în Europa Centrală și de Est. Potivit datelor proprii, Enery are deja capacități în regenerabil de 280 MW în operare în cinci țări, dintre care 117 MW în România, în 11 locații.

Potrivit zf.ro, principalul finanţator al Enery este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), fond în care consultanţii de investiţii sunt britanicii de la Amber Infrastructure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *