Pană de curentde amploare în Republica Moldova, primește energie din România

Multe zone din Republica Moldova au rămas fără energie electrică din cauza bombardamentelor ruse asupra Ucrainei, care au oprit livrările de energie spre Moldova. În acest moment, Moldova primește energie electrică din România

“Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu.

Pe de altă parte, potrivit publicației locale Ziarul de Gardă, Moldova nu importă energie electrică în acest moment, potrivit directorului Energocom, Victor Bînzari. “Din cauza bombardamentelor din Odesa și Kiev a căzut linia. Ne-am deconectat de la ucraineni și din partea Ucrainei”, a afirmat directorul Energocom, Victor Bînzari, potrivit unei știri de acum 40 de minute.

Poliția atrage atenția populației să fie vigilentă.

″În special la lăsarea întunericului și din cauza vremii instabile, solicităm pietonilor să manifeste maximă prudență pe traseu în timpul deplasării, iar șoferii să reducă din viteza cu care circulă în mod normal, pentru a putea reacționa în orice situație de risc, în contextul în care semafoarele nu sunt funcționale, iar iluminatul stradal va lipsi. Aveți grijă de copii și vârstnici. Evitați plimbările noaptea la ore târzii în zonele mai puțin circulate și nesigure. Deplasați-vă în grup! Nu răspundeți la provocări și evitați persoanele cu comportament suspect sau în stare de ebrietate″, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova.

Import din România

Potrivit datelor Transelectrica, la acest moment Republica Moldova primește energie din România, pe la Isaccea, la o putere de 521 MW, la momentul redactării acestei știri.

Ucraina și sistemul său energetic au fost vizate azi de un puternic atac cu rachete din partea Rusei, potrivit agențiilor de presă internaționale. Primarul Kievului, Vitali Klitciko, a confirmat au atac asupra infrastructurii critice. Exploziile au fost urmate de întreruperi ale energiei electrice. Raportări similare au avut loc în mai multe zone din Ucraina

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *