Pană majoră de curent în București, din cauza unei defecțiuni la o stație Traselectrica. UPDATE: Ce spune Transelectrica

UPDATE 15.40: Transelectrica spune că a fost o avarie la stația Domnești, care se retehnologizează

Astãzi, 7 august 2020, la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul București.
Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactã a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul.

Manevrele de realimentare au început imediat dupã producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute.

Menționãm faptul cã Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși cã prin investiția realizatã riscul producerii unor astfel de incidente va scãdea semnificativ.

Știrea inițială

Alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente care deservesc zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu a fost întreruptă vineri, în jurul orei 13:00, în urma unui incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice, au anunţat reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia, societate de distribuție a energiei din București, potrivit unei știri Agerpes.

Potrivit sursei citate, alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru cea mai mare parte a consumatorilor.

„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13:00, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi (vineri, n.r.) o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, susţin reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.

Surse din piața de energie au explicat că incidentul a apărut la stația Domnești, care aparține operatorului rețelei naționale de înaltă tensiune, Transelectrica. Compania nu a comunicat nimic până la această oră.

În urma acestui incident, mai multe cartiere din Bucureşti, printre care Drumul Taberei, Militari, Giuleşti, Rahova, Bucureştii Noi, Victoriei şi Aviatorilor, au rămas fără curent electric.

Transportul public a avut şi el de suferit, tramvaie ale liniilor 8, 25, 35, 11 şi 44 rămânând blocate temporar în urma lipsei alimentării cu energie electrică.

Circulaţia metroului nu a fost întreruptă, însă sistemul de iluminat din unele staţii de metrou a fost afectat, conform Metrorex.

„Începând cu ora 12:51, din cauza unei avarii în sistemul furnizorului de alimentare cu energie electrică, pe Magistralele 1, 3 şi 4, în 5 staţii de metrou a fost afectat iluminatul normal. Pe durata avariei, în staţiile Metrorex intră automat iluminatul de
siguranţă. Pentru siguranţa călătorilor aflaţi la metrou, intrarea şi ieşirea trenurilor din staţie se face cu deosebită atenţie şi se staţionează mai mult timp la peron pentru ca urcarea şi coborârea călătorilor să se efectueze în siguranţă. Precizăm că circulaţia trenurilor nu a fost afectată, iar călătorii sunt permanent informaţi prin sistemul de sonorizare de la peronul staţiilor despre această situaţie. De asemenea, au existat 3 cazuri de călători blocaţi în lift din cauza avariei de energie electrică, iar echipele de intervenţie ale Metrorex au intervenit cu promptitudine pentru eliberarea acestora. În cazul în care avaria de energie electrică va fi de lungă durată este posibil să fie afectat sistemul de iluminat de siguranţă, situaţie în care se va limita accesul călătorilor în
staţii, iar circulaţia trenurilor va fi afectată”, se menţionează în comunicatul remis de Metrorex.

Alimentarea cu apă în mai multe zone a fost şi ea afectată, după ce mai multe staţii ale Apa Nova au rămas fără energie electrică, potrivit unui comunicat al companiei.

„Echipele operaţionale Apa Nova au intervenit de urgenţă astăzi în jurul orei 12:50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărute la Staţia 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate şi zone din sectoarele 1, 2 şi 5, pentru aproximativ 30 minute. (…) În jurul orei 13:15, furnizorul de electricitate a reluat serviciul de distribuţie a energiei, iar sistemul de pompare si distribuţie a fost repornit. Urmare a acestei căderi de tensiune şi a şocului hidraulic există posibilitatea ca pentru o scurtă perioadă de timp apa să-şi piardă din limpezime (apa tulbure), în special în zone din sectorul 6”, se menţionează în comunicatul Apa Nova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *