Ortiz, Enel X: La sfârșitul anului vom avea 280 de puncte de încărcare în România

Daniel Ortiz, general manager la Enel X România, divizia de soluţii inteligente a grupului de utilităţi Enel, arată că, în contextul în care crește și la noi numărul de mașini electrice, compania va crește și ea numărul de stații de încărcare.

“Avem 200 de puncte de încărcare, dintre care un punct de încărcare de mare putere în Mall Pallady (parcul de retail din estul Bucureștiului – n.red.), pentru vehicule – timp de încărcare de 15 minute. Până la sfârșitul anului 2022 vom avea 250-280 puncte de încărcare”, a declarat Ortiz, la Zf Power Summit.

“Vedem o dezvoltare în procesul de electrificare. Prognozăm că în următorii 30 de ani vom dubla consumul la nivelul grupului, ceea ce va însemna implementarea multor soluții tehnologice noi. Asistăm la această creștere a consumului pentru că toată lumea poate vedea recenta dezvoltare a noilor zone rezidențiale.

Trebuie să ne gândim la potențialul vehiculelor electrice pe care îl vom avea în rețelele noastre. Imaginați-vă un viitor când Bucureștiul va avea 60 la sută din vehicule electrice, cu puncte de încărcare. Vehiculele electrice reprezintă mari consumatori”, a spus Ortiz.

“În acest moment, mobilitatea este la un nivel redus în România, ‚ara se află în coada implementării mobilităţii în Europa. Este una dintre ultimele cinci ţări în ceea ce priveşte implementarea (…) Sunt destul de sigur că mobilitatea se va încadra în parametri normali în România într-un anumit interval de timp, întrebarea este când.(…) Trebuie să ne gândim serios la segmentul vehiculelor electrice”, a mai afirmat Ortiz.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel și lider în sectorul soluțiilor energetice avansate. Enel X România gestionează servicii de mobilitate electrică, având puncte de încărcare a vehiculelor electrice disponibile în toată țara, oferă soluții complete clienților industriali și comerciali pentru producerea locală a energiei electrice folosind panouri fotovoltaice, cât și sisteme avansate de e-city și e-home.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *