Ordonanţa cu sprijinul pentru eoliene este gata. Vezi textul legii

 Ministerul Economiei a elaborat proiectul de act normativ referitor la noua schemă de sprijin pentru energia electrică obţinută din surse regenerabile. Ordonanţa de Urgenţă trebuie aprobată de Guvern. Dacă se va întâmpla în şedinţa viitoare, investitorii în parcuri eoliene vor primi subvenţii suplimentare chiar pentru energia electrică produsă în această lună

 

Aşa cum estimau recent reprezentanţi ai ANRE, Ministerul Economiei a elaborat proiectul de ordonanţa referitor la noua schemă de sprijin pentru regenerabile, urmând ca, în curând, acesta să fie aprobat şi de Guvern. Noua ordonanţă, care modifică Legea 220/2008 vizează în principal investitorii în energia eoliană, această sursă fiind preferată în România. La sfârşitul acestui an, estimările arată că s-ar putea ajunge la 1.000 MW instalaţi.

 

Noua ordonanţă reglementează, printre altele, accesul la reţea şi noua schemă de sprijin prin care pentru producţia de energie electrică din surse eoliene se vor acorda câte două certificate verzi, până în 2018, faţă de unul, până acum. Ordonanţa reglementează şi situaţiile de supra-compensare, cu scopul de a se evita plata unor subvenţii nejustificate.

Vezi mai jos textul ordonanţei Guvernului

OUG de modificare si completare la legea 220/2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *