Oprirea Unității 1 a centralei de la Cernavoda a fost amânată

Nuclearelectrica a anunțat unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă nu se va mai opri în această noapte, așa cum se anunțase inițial.

Iată comunicatul companiei:

SN Nuclearelectrica SA anunta ca oprirea controlata a Unitatii 1 CNE Cernavoda, anuntata prin comunicat de presa in data de 12 ianuarie 2021, va fi amanata pentru o data ulterioara.

Amanarea opririi controlate a Unitatii 1 are ca scop asigurarea productiei de energie electrica necesara Sistemului Energetic National in aceasta perioada in care temperaturile in tara vor fi deosebit de scazute.

Amanarea opririi controlate, planificata initial pentru noaptea de 15 spre 16 ianuarie 2021, nu impacteaza in niciun fel functionarea normala a Unitatii 1, securitatea nucleara, personalul sau populatia. De asemenea, au fost luate masuri compensatorii ce asigura functionarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la parametri normali, pana la efectuarea lucrarilor de reparatie a circuitului tehnologic clasic/secundar ce urmau a fi derulate in timpul opririi controlate din acest sfarsit de saptamana.

SNN va comunica data la care se va opri controlat Unitatea 1 in vederea derularii lucrarilor anterior mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *