OMV și-a vândut participația de 50% la compania SapuraOMV din Malaezia către TotalEnergies

Compania austriacă OMV, acționarul majoritar al Petrom, a ieșit din afacerea din Malaezia, SapuraOMV, vânzând participația către grupul francez TotalEnergies, pentru circa 900 de milioane de dolari, cash.

În urma unui proces de licitație, OMV a semnat un acord de cesionare a participației sale de 50% din SapuraOMV Upstream Sdn. Bhd. din Malaezia către TotalEnergies Holdings SAS, pentru o sumă totală de 903 milioane USD în numerar, se arată într-un comunicat al OMV.

Această sumă include rambursarea integrală a împrumutului de 350 de milioane USD acordat de OMV către SapuraOMV, precum și capitalul de lucru net și alte elemente, contravaloarea fiind supusă unor ajustări la închidere, mai arată compania austriacă.

Se anticipează că transferul se va încheia în jurul sfârșitului primei jumătăți a anului 2024, sub rezerva aprobărilor autorităților de reglementare. Participația rămasă de 50 % este deținută de SapuraEnergy.

SapuraOMV, cu sediul central în Kuala Lumpur, este o societate mixtă 50:50 între Sapura Energy Berhad și OMV, înființată în 2019. Aceasta deține active de producție de hisrocarburi și dezvoltare în apele de mică adâncime din largul Malaeziei, precum și participații de explorare în Mexic, Australia și Noua Zeelandă.

„Acest acord raționalizează portofoliul nostru de Energie și este în conformitate cu Strategia OMV 2030 de reducere a producției de petrol și gaze în timp. În plus, această cesiune va ajuta OMV să cristalizeze valoarea și să redistribuie capitalul pentru noi proiecte strategice”, a declarat Alfred Stern, CEO al OMV. „În numele OMV, le mulțumesc tuturor angajaților de la SapuraOMV pentru angajamentul și contribuția lor”

În plus, OMV a anunțat că procesul de vânzare a 100% din acțiunile OMV New Zealand Limited continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *