OMV renunţă la reţeaua de staţii din mai multe ţări europene. Nu şi din România

Compania austriacă începe să-şi restructureze activităţile, prin cedarea reţelelor de distribuţie a carburanţilor din mai multe ţări europene.

 

Potrivit presei ungare, OMV va rămâne cu siguranţă pe pieţele din Austria, Germania, România şi Turcia şi are în vedere retragerea de pe pieţele din din Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Italia. OMV nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect, pentru că nici o decizie finală nu a fost luată, dar decizia este conformă cu noua strategie a companiei.

OMV derulează un program de restructurare a activităţii de un miliard de euro, de vânzare a activelor, anunţat în 22 septembrie de directorul general al grupului petrolier austriac, Gerhard Roiss. „Începem acum vânzarea activelor de producţie”, a afirmat şeful OMV. Compania vrea ca până în 2014 să renunţe la active de un miliard de euro pe segmentul de rafinare şi marketing şi să se concentreze pe explorare şi producţie (E&P). Conform strategiei pe termen mediu a OMV, în următorii zece ani divizia de explorare şi producţie va reprezenta 55% din totalul afacerilor companiei, faţă de 35% în prezent.

Recent, în presa românească au circulat zvonuri potrivit cărora OMV ar putea vinde 130 de benzinării din România, către NIS, dar compania negat informaţia. OMV Petrom SA România, cea mai mare companie petrolieră de pe piaţa autohtonă, a declarat joia trecută că nu se află în discuţii cu Serbia Nafta Industrija Srbije, compania petrolieră sârbească deţinută de Gazprom.

Reţelele din Cehia, Ungaria şi Slocavia reprezintă 21,4% din întrega reţea de benzinării a companiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *