OMV Petrom va vinde alte 60 de zăcăminte pe care le exploatează în România

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, continuă şi în acest an activitatea de vânzare a unor active din portofoliul său, astfel că va transfera 50-60 de zăcăminte petroliere cu profitabilitate mai redusă, şi va vinde trei moteluri, a declarat într-un interviu pentru News.ro Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

Compania a demarat cercetarea de piaţă şi spune că există interes pentru aceste zăcăminte.

”Acest proces a început, urmând să vedem care este interesul investitorilor. Mai multe firme şi-au arătat deja interes spre a analiza aceste zăcăminte. Vom vedea şi ce doreşte piaţa. E un proces mai de durată, e un volum mai mare şi nu vrem să dăm termene”, a adăugat Mariana Gheorghe.

În funcţie de ce vor spune investitorii, vor fi create pachetele de active, menţionează ea.

Compania mai are totodată trei moteluri ce vor fi vândute.

”Încercăm să le vindem, sunt active foarte mici pentru noi, dar se află în portofoliul de vânzare a activelor. Probabil vor fi finalizate vânzările într-un viitor apropiat. Sunt active de care nu vrem să ne mai ocupăm”, a subliniat oficialul OMV Petrom.

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 111% în primele nouă luni, la 1,85 miliarde lei, de la 878 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2016, în timp ce vânzările totale au crescut cu 20%, la 14,29 miliarde lei.

Investiţiile companiei au scăzut în primele nouă luni cu 5%, la 1,72 miliarde lei, de la 1,81 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

OMV Petrom avea la sfârşitul lunii septembrie circa 13.900 de angajaţi, cu 7% mai puţini faţă de perioada similară a anului anterior.

Este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *