OMV Petrom va investi un milliard de euro în România în 2017

Petrom are pentru 2017 un buget de investiţii estimat la 4,56 miliarde lei, în creştere cu 83% faţă de cel de anul trecut.

Principala destinaţie a investiţiilor continuă să fie divizia Upstream, pentru care au fost bugetate investiţii de peste 4,15 miliarde de lei (91% din buget), urmată de Downstream Oil, cu un buget de investiţii de 323 milioane de lei, în 2017, potrivit unui comunicat al companie, referitor la aprobarea, bugetului de investiţii  de către Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor.

De asemenea, acţionarii au aprobat distribuirea de dividende în valoare de circa 850 milioane lei pentru anul financiar 2016, respectiv de 0,015 lei/acţiune.

„În 16 februarie 2017, am anunţat Strategia Actualizată 2021+, care reafirmă direcţiile curente ale Societăţii, asigurând continuitate în generarea de performanţă. Prin această strategie, OMV Petrom se angajează să menţină o poziţie financiară solidă şi să ofere un dividend atractiv pentru acţionari”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep (barili echivalent petrol) în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *