OMV Petrom: Producţia de petrol scade şi anul acesta cu 4%, compania va vinde 60 de zăcămite

Cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din România, estimează că în acest an o scădere de circa 4% a producţiei de hidrocarburi. Compania va investi în continuare în zona de explorare şi producţie, dar va vinde din zăcămintele prea puţin profitabile.

“Gestionarea declinului in jur de 4% fata de anul anterior, fara a include initiativele de optimizare a portofoliului”, “Optimizarea portofoliului: concentrarea continua pe barilii cei mai profitabili, alte 50-60 de zacaminte urmand a fi vandute”; “Investitii: aproximativ 2,8 mld lei (excluzand lucrarile de explorare si evaluare capitalizate), care includ mai mult de 100 de sonde noi si sidetrack-uri, aproximativ 1.000 de reparatii capitale si proiectul Neptun Deep”, “Explorare: investitiile de explorare sunt estimate a fi in jur de 230 mil lei”.

Acestea sunt estimările companiei pentru acest an, prezentate în raportul cu rezultatele financiare.

“Pentru 2018, ne-am planificat un nivel al investițiilor de 3,7 mld lei, în principal pentru intensificarea activității de foraj, proiectul Neptun, revizia generală planificată a rafinăriei Petrobrazi și pentru proiectul Poli-combustibili. În timp ce prioritatea noastră rămâne maximizarea valorii portofoliului curent din Upstream, estimăm un declin al producției medii zilnice de 4% comparativ cu 2017, excluzând vânzările de zăcăminte”, a spus Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom

OMV Petrom se bazează pe un preţ al petrolului de 60 de dolari pe baril, în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *