OMV Petrom extinde reţeaua de reîncărcare pentru maşinile electrice în Europa de Sud-Est

OMV Petrom extinde reţeaua de reîncărcare pentru maşinile electrice în Moldova şi Serbia, în staţiile de distribuţie a carburanţilor Petrom şi OMV, conform unui comunicat de presă al companiei

OMV Petrom devine, astfel, prima companie de energie din regiune cu o reţea de staţii electrice în patru ţări din Europa de Sud-Est. Infrastructura pentru alimentarea maşinilor electrice este dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilităţii electrice.

România, Bulgaria, Moldova şi Serbia vor fi conectate până la finalul anului 2022 printr-o reţea de aproximativ 100 de staţii de reîncărcare rapide şi ultra-rapide. Staţiile de reîncărcare rapidă asigură reîncărcarea a 80% din baterie în circa 40 de minute, iar pentru cele ultra-rapide, timpul estimat de reîncărcare este sub 20 de minute, se menţionează în comunicat.

„Ne extindem oferta de electro-mobilitate în toate ţările din regiune în care deţinem staţii de carburanţi. Practic, până la finalul anului 2022, circa 15% din reţeaua OMV şi Petrom din regiune va dispune de staţii de reîncărcare. Până în 2030, vom pune la dispoziţia clienţilor noştri peste 500 de puncte cu soluţii alternative pentru mobilitate, respectiv servicii de reîncărcare a maşinilor electrice, soluţii pe bază de gaze naturale precum GNL şi GNC, cât şi hidrogen”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot derulat împreună cu Electrica, a instalat în urmă cu patru ani primul punct de reîncărcare rapidă pentru maşinile electrice, într-o staţie de distribuţie carburanţi OMV.

În ultimii doi ani, compania a încheiat trei parteneriate cu Eldrive, Enel X şi Renovatio pentru a dezvolta o reţea de 80 staţii electrice rapide şi ultra-rapide în România şi în Bulgaria. Cel puţin 20 dintre acestea vor fi staţii de reîncărcare ultra rapidă. În prezent sunt funcţionale 19 staţii în Romania şi Bulgaria.

Totodată, OMV Petrom va extinde parteneriatul cu Renovatio în Moldova, cu minimum 5 staţii de reîncărcare, cu o putere instalată de 75 kW. Acestea vor fi instalate în staţii de carburanţi Petrom din Chişinău, dar si alte oraşe din ţară. De asemenea, va implementa în Serbia, până la sfârşitul primului semestru din 2022, în parteneriat cu charge&GO – platformă regională pentru reîncărcarea maşinilor electrice, 5 staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în staţiile de alimentare OMV, situate pe autostrăzile Serbiei. Puterea lor disponibilă va fi între 100 kW şi 200 kW.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 53 milioane bep (barili echivalent petrol) în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2021, sub două branduri, OMV şi Petrom.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.