OMV Petrom continuă programul „Sănătate în vecinătate” și alocă 8 mil. lei în acest an VIDEO

În 2024, OMV Petrom va aloca programului peste 8 milioane de RON și va oferi acces la servicii medicale gratuite pentru 5.000 de locuitori din mediul rural, arată compania petrolieră.

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, continuă pentru al treilea an consecutiv parteneriatul cu Asociația Medcorp și susține implementarea programului „Sănătate în vecinătate”, prin care locuitori din 27 de comunități vor avea acces la un set complex de analize de laborator, consulturi și monitorizare pe termen lung

Locuitorii din comunitățile rurale cu acces limitat la servicii medicale beneficiază gratuit de analize și consulturi de specialitate. În urma acestora li se prescriu tratamente, primesc recomandări pentru un stil de viață sănătos și sunt monitorizați prin serviciul de call-center. Pentru cazurile grave, echipa Medcorp facilitează accesul în clinici și spitale pentru investigații amănunțite și intervenții.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Programul „Sănătate în vecinătate” contribuie în mod direct la îmbunătățirea sănătății comunităților rurale. Mii de oameni din zone izolate primesc acces la servicii medicale complexe. Suntem onorați de parteneriatul cu Asociația Medcorp și mândri că împreună putem cu adevărat avea un impact pozitiv semnificativ și de durată asupra celor care au cea mai mare nevoie”.

În 2024, programul își propune să ajungă în 12 comunități noi și să revină în cele 15 comunități vizitate anterior pentru a monitoriza starea de sănătate a beneficiarilor și a actualiza recomandările medicale.

Pentru a permite diagnosticarea precoce a afecțiunilor cu incidență crescută în cadrul populației, „Sănătate în vecinătate” lansează și un program de screening axat pe ecografii abdominale și consulturi de dermatologie. Acesta va consta în 20 de evenimente de screening și va permite identificarea rapidă a potențialelor probleme de sănătate, urmărirea și tratarea corespunzătoare a acestora, ajutând la prevenirea unor probleme de sănătate mai grave și mai costisitoare în viitor.

Mihai Olaru, Președinte al Consiliului Director, Asociația Medcorp: „Distanța cea mai mică ar trebui să rămână mereu cea dintre tine și sănătatea ta, este motto-ul programului pe care îl desfășurăm de 2 ani și prin care răspundem nevoilor medicale. „Sănătate în vecinătate” vine în întâmpinarea oamenilor care au acces limitat la servicii medicale și le oferă șanse egale. Medicii noștri au un rol cheie în relația cu fiecare pacient, iar interacțiunea lor continuă dincolo de vizitele în teren prin servicii de call-center și prin navigarea medicală a cazurilor mai dificile spre spitale. Este un angajament pe termen lung și ne bucurăm să avem alături OMV Petrom, un partener pentru care sănătatea este prioritară.”

Programul a fost inițiat în 2022. Până la sfârșitul anului 2023, prin programul „Sănătate în vecinătate”, echipe complete formate din medici specialiști, medici rezidenți și studenți la medicină au vizitat 15 comunități în 8 județe: Prahova, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Olt, Bacău, Galați și Constanța.

În primii doi ani de implementare, circa 1.700 de persoane au beneficiat de pachete complete de analize și consulturi medicale de specialitate și au fost acordate peste 10.500 de investigații paraclinice și consulturi de specialitate. Peste 900.000 euro (estimare bazată pe analiza a 3 clinici private din România) reprezintă contravaloarea serviciilor medicale oferite în 2022 și 2023 dacă pacienții ar fi ales să beneficieze de aceste servicii la o clinică privată.

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care, la sfârșitul anului 2023, acționarii români dețin peste 43% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 22,5% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 5,6% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *