OMV Petrom accelerează pe electric: numărul de puncte de încărcare electrică din benzinării crește de 2,2 ori în doar un an

OMV Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, va instala până la sfâșitul anului mai multe stații de încărcare a mașinilor electrice decât prognozase inițial, potrivit datelor din ultimul raport.

“Mobilitatea electrică: accelerarea extinderii rețelei de încarcare a autovehiculelor electrice în stațiile proprii de distribuție carburanți, având ca țintă un numar de aproximativ 270 de puncte de încărcare până la final de an (estimarea anterioara: 240)”.

Informația apare în raportul cu rezultatele financiale ale companiei la nouă luni. Dacă numărul de 270 de stații va fi atins, asta înseamnă că în acest an compania petrolieră va avea instalate de 2,2 ori mai multe puncte de încărcare electrică decât la finalul anului trecut, când a raportat 120 de puncte de încărcare rapidă și ultrarapidă instalate.

La finalul lunii iulie, OMV Petrom a semnat un contract pentru fonduri europene în vederea dezvoltării în regiune a unei reţele de puncte de reîncărcare ultra-rapidă pentru maşini electrice, investiţia totală fiind estimată la circa 40 milioane de euro, pentru peste 400 de puncte de încărcare.

Acestea urmează să fie instalate în România, Slovacia şi Ungaria până în luna noiembrie a anului 2025.

Proiectul vizează instalarea a peste 400 de puncte de reîncărcare ultra-rapidă, fiecare cu o putere instalată de 150 kW, până la finalul anului 2025. Dintre acestea, 328 vor fi instalate în 80 de locaţii din România, 52 de puncte de reîncărcare vor fi instalate în 11 locaţii din Slovacia, iar 28 de puncte vor fi instalate în 7 locaţii din Ungaria. Toate staţiile vor permite reîncărcarea ultra-rapidă a maşinilor electrice, respectiv încărcarea în aproximativ 10-15 minute, în funcţie de capacitatea vehiculelor, pentru o autonomie de funcţionare de 200 km.

La finalul anului 2022, OMV Petrom a anunţat că va deveni prima companie de energie din regiune cu o reţea de staţii electrice în patru ţări din Europa de Sud-Est, dezvoltată împreună cu parteneri din sectorul mobilităţii electrice.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, OMV Petrom este prezent în România şi în ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom. 555 de stații de distribuție sunt în România, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *