OMV Petrom a reluat, miercuri, operaţiunile la centrala electrică de la Brazi, însă aceasta va funcţiona deocamdată la jumătate din capacitate, respectiv 420 MW, informează compania printr-un comunicat publicat pe site-ul BVB.
„În urma defectării transformatorului turbinei pe abur în aprilie 2017, coroborat cu defecţiunea anunţată anterior a transformatorului unei turbine pe gaze, centrala electrică Brazi a devenit complet indisponibilă. După înlocuirea transformatorului turbinei cu abur, centrala a reluat operaţiunile şi este disponibilă actualmente la jumătate din capacitate (420 MW)”, se spune în comunicat.
OMV Petrom estimează că centrala va fi disponibilă la capacitatea maximă în luna octombrie, după înlocuirea transformatorului turbinei pe gaze.
„Aşa cum a fost raportat şi către REMIT, estimăm că central ava deveni în totalitate disponibilă în luna octombrie 2017, după înlocuirea transformatorului turbine pe gaze”, a mai precizat compania.
OMV Petrom anunţa pe 26 aprilie că, până la sfârşitul lunii iulie, centrala electrică de la Brazi va fi oprită din cauza unei defecţiuni la transformatorul turbinei cu abur.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.
Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din Romania şi ţările învecinate prin intermediul a 784 benzinării, la sfârşitul lui martie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom.
OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.