OMV nu are în plan vânzarea Petrom – șeful OMV

Directorul general al grupului austriac OMV, Alfred Stern, a declarat vineri că nu există niciun plan vizând vânzarea diviziei din România, Petrom, ca răspuns la speculaţiile apărute recent în presa austriacă, transmite APA, citată de Agerpres.

De asemenea, Alfred Stern nu a dorit să comenteze zvonurile referitoare la o posibilă vânzare a participaţiei deţinute de OMV la proiectul de gaze Neptun din Marea Neagră, după ce partenerul american ExxonMobil şi-a vândut participaţia la acest proiect către Romgaz.

Alfred Stern a repetat că grupul austriac aşteaptă o modificare a Legii Offshore din partea Guvernului român înainte de a lua o decizie finală de investiţii în proiectul Neptun.

Cotidianul austriac Kurier a scris ieri că grupul plonez PKN Orlen ar putea lua în considerare depunerea unei oferte de cumpărare a pachetului de acțiuni deținute de OMV la Petrom, citând o sursă din România. Azi dimineață și oficialii PKN Orlen au negat informația, prin Robert Sleszynski, director M&A în cadrul PKN Orlen, care a spus că grupul nu este interesat de aceste participații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *