OMV negociază cu ruşii vânzarea staţiilor din Croaţia şi Bosnia

Grupul austriac discută cu firma croată Optima, deţinută de o companie de stat din Rusia, vânzarea reţelelor de staţii de distribuţie din Croaţia şi Bosnia-Herţegovina.

Grupul petrolier bosniac Optima a anunţat că a fost invitat de OMV la negocieri pentru achiziţia reţelelor de distribuţie ale OMV în Croaţia şi Bosnia-Herţegovina, pe care grupul austriac vrea să le vândă, potrivit Reuters. „Am primit propunerea OMV. Grupul austriac este conştient că suntem interesaţi de o posibilă preluare şi sperăm să putem demara în curând discuţiile, după ce conducerea de la Moscova ne va a acordul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Optima, Rade Vidakovic.

Optima este o companie bosniacă dar este deţinută de firma rusă Neftegazinkor, parte a companiei ruse de stat Zarubezhneft.Optima Group operează singura rafinărie din Bosnia, Brod, fabrica de uleiuri de motor Modrica şi lanţul de benzinării Nestro. Compania a anunţat că unul dintre scopurile sale strategice este expansiunea în zona balcanică, având alocate 200 de milioane de euro pentru expansiunea lanţului de retail, până în 2015.

Săptămâna trecută, grupul austriac OMV a anunţat că intenţionează să vândă reţelele de benzinării pe care le deţine în Croaţia şi Bosnia-Herţegovina.În Croaţia, OMV are 63 de benzinării şi o cotă de piaţă de 13%, în timp ce în Bosnia-Herţegovina deţine 28 de benzinării, reprezentând o cotă de piaţă de 8%

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *